Vi använder cookies för att din upplevelse ska bli bättre. För att följa de nya lagarna kring cookies ber vi dig godkänna detta. Läs mer.
Pu'er Bing Cha (Eko)

Den här sortens te brukar man även kalla lagrat te. Det är en syrefattig mognadsprocess, som ger bladen den kraftiga smaken och mörka färgen. Kinesiska Yunnanprovinsen är hemorten för den här traditionen.
Just det här teet växer i Yunnanprovinsen på en höjd av 1350 möh. Det skördades år 2016 från tebuskar som igenomsnitt var 30 år. Vi är så glada att äntligen kunna erbjuda en ekologisk tekaka.
När du brygger sprätter du loss en bit och brygger. Du kan brygga som "vanligt te", cirka 2 gram per kopp. Eller så kan du prova "gong-fu" bryggning, som ger ett ganska lätt te:
Brygg i 95-gradigt vatten, cirka 8 gram teblad, och 2 deciliter vatten. Låt det dra 30 sekunder, och töm sedan av vattnet. Första omgången kan du hälla bort. Brygg sedan flera omgång på samma blad, så länge bladen ger smak. Tiden kan successivt öka något.
Vikt: cirka 357 gram
Ekologiskt | Ja |
---|---|
Art.Nr. | Pu'er Bing Cha (Eko) |
Ingredienser | Shu pu'er |
Dosering | 8 gram / 2 dl |
Vattentemperatur | 100°C |
Tid | 1 min |
Tips | Bryggs flera gånger på samma blad |