Ring +46 63 123 688

Välkommen till en riktig tebutik!

Välj te till kombucha

Kombucha in the making

Kombucha är en urgammal tradition som fått nytt uppsving den senaste tiden. Kort sagt handlar det om att fermentera sötat, avsvalnat te. Lite grand som att baka på surdeg. Smaken påminner ofta om äppelcider, men det beror på vilket te man använder, och hur jäsningen går till. Många smaksätter sedan sitt kombucha med färska bär eller frukter.

Vilket te ska man då välja? Man brukar rekommendera att använda rena, ekologiska teer till att börja med. Det är större chans att få jästsvampar och bakterier att trivas, och mindre andra smaker som påverkar slutresultatet. Vi har här samlat några sorter som vi själva provat, och tycker fungerar bra. Men våra kunder har provat många andra sorter med gott resultat.

Morning Kick: Rent svart ekologiskt te. Ger ett fylligt resultat med en "ren" kombucha-smak.

Jasmin Gold: Ekologiskt grönt te, smaksatt med jasminblommor som sedan avlägsnats. Ger spännande smak som påminner om campbell-vindruvor.

Pu'er eko: Ekologiskt lagrat te. Riktigt spännande smak. Resultatet har en otrolig komplexitet, som man nog annars bara hittar i finare rödvin.

Bai Mu Dan: Rent, ekologiskt vitt te. Kombucha från bai mu dan blir lätt och friskt - jämför med vitt vin.

English Breakfast: Rent svart ekologiskt te. Lite intensivare än Morning kick.

Vi säljer inte några start-kit, men om du frågar runt bland vänner, kanske du kan hitta någon som kan ge dig lite start-vätska och goda råd. Det går även starta med drick-färdig, ren kombucha om den är opastöriserad. 

6 artiklar

per sida

6 artiklar

per sida