Ring +46 63 123 688

Välkommen till en riktig tebutik!

Hibiskus

Ekologiskt
Hibiskus ger en friskt sötsyrlig smak, och sägs även vara nyttigt. Gott att dricka varmt eller kallt.
Produktnamn Pris Antal
Hibiskus (Eko) 100 gram
59,00 kr
Hibiskus (Eko) 250 gram
133,00 kr
Hibiskus (Eko) 500 gram
249,00 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Från Burkina-Faso hämtar vi den här ekologiskt odlade hibiskusen. Använd den som den är, eller tillsätt några blad till ditt svarta te. Den typiska, söt-syrliga smaken är inte bara uppfriskande, utan hibiskus används sedan lång tid inom traditionell medicin, framför allt för sin lugnande verkan. En studie från 2008 av USA's jordbruksverk, visade att te av hibiskusblommor*) verkar blodtrycksnedsättande, även om mer forskning behövs.
Gravida bör dock vara försiktiga med hibiskus, då de sägs finnas viss risk för hormonstörande ämnen.

Tänk på att alla jordbruksprodukter varierar från år till år, både när det gäller smak och utseende. Därför kan smaken vara syrligare något år, sötare ett annat.

*) Ska man vara noga, så är det egentligen inte blombladen, utan foderbladen som används. Den hibiskus-sort som används kallas för hibiscus sabdariffa. Foderbladen (som tillsammans bildar det man kallar för blomkalk - calyx - för det ser ut som en bägare), är köttiga och har länge använts både för sin färg och smak.

Mer information

Mer information

Art.Nr. 4150
Ekologiskt Ja
Innehåll Hibiskus-blad från kontrollerade ekologiska odlingar.
Dosering 2-3 gram (1½ tsk) / 2 dl
Vattentemperatur 100 grader
Tid 4-6 minuter
Tips Tag lite mer blad och prova bygga ett par gånger på samma blad.

Recensioner

Kundrecensioner (17)

UnderbartRecenserad av Olof
Prisvärd
Kvalitet
Underbart te såväl varmt som kallt. (Skrevs den 2020-05-21)
Kvalitén är utomordentligRecenserad av Arash
Prisvärd
Kvalitet
Har köpt billigare varianter men denna sort lever upp kvalitetsmässigt till det hibiskuste jag drack första gången. Denna sort köper vi igen! (Skrevs den 2019-10-01)
Underbart gott!Recenserad av Ewa
Kvalitet
Prisvärd
Det är helt outstanding som svalkande dryck nu med dagstemperaturer över 30 grader i form av "iste". Jag lägger lite te i min flaska med kallt vatten och "ciruklerar" flaskan lite. Ställer in det i kylskåpet och tar ut när det är lagom kallt. Så otroligt gott i värmen precis så enkelt serverat! Kan rekommenderas att köpa här i Tecentralens hyllor, det är stora fina fylliga teblad medan de jag köpt på andra ställen varit små o torra o inte alls lika fina i smaken.
(Skrevs den 2018-07-19)
Världsklass! Recenserad av adam
Prisvärd
Kvalitet
Läste om hibiskus när det presenterades av läkaren Michael Greger, som har en rad olika kostrådgivningar när det kommer till plant-baserad kost. Det finns många olika studier som tyder på att té av dessa blad bidrar till lägre blodtryck, samt även en antioxidant-antal som är skyhögt. Antioxidanterna i hibiskus visar sig till och med överklassa dom allra finaste gröna téerna. Sökte då på hibiskus och hittade det även ekologiskt här på tecentralen, och med bra service, fin paketering och snabb leverans så var det hemma hos mig kort efter beställning. Blev starkt överraskad av den goda smaken, som liknar tranbär. Du kan använda dig av väldigt lite, och det räcker till många koppar. Drick precis som det är, eller tillsätt lite socker eller annat sötningsmedel (rekommenderar agavesirap för den som vill undvika honung) eller kyl ner och tillsätt is för en härlig sommardryck! (Skrevs den 2018-04-25)
Gott med en tydligt fruktig smakRecenserad av Rasmus
Prisvärd
Kvalitet
Hög kvalité men samtidigt till ett bra pris med tanke på att det är ekologiskt. Utmärkt alternativ till te om du vill ha något koffeinfritt eller till annan dryck som ett sockerfritt alternativ. Dricks traditionellt varmt men kan med fördel förvaras i kyl för att ge en god svalkande dryck under sommarmånaderna. (Skrevs den 2018-03-07)
Gott och nyttigtRecenserad av Stefan
Prisvärd
Kvalitet
En påse är slut, två återstår, av detta goda och förhoppningsvis nyttiga te.
Efter att ha tagit en kopp hibiskuste varje morgon i några månader så har mitt blodtryck gått ned från för högt till riktigt bra. Detta kan vara tillfälligheter, men efter att ha haft högt blodtryck i några år, så kommer jag att fortsätta använda detta te. Läser på nätet att man inte ska dricka hibiskuste om man tar blodtryckssänkande medicin. (Skrevs den 2018-02-16)
Smakfyllde upplevelseRecenserad av Thomas
Prisvärd
Kvalitet
Älskar teet. Kraftig syrligt smak och underbar mörk röd synintryck. Jag ofta smaksätter andra teer med en nypa av detta. Jag är tacksam för sådant hög kvalitet som Tecentralen har. (Skrevs den 2017-09-22)
Väldigt friskt och rentRecenserad av Anton
Prisvärd
Kvalitet
Vi fick hibiskus-te på ett café i Tokyo och blev mäkta förtjusta. När vi så hittade det här så tänkte vi att det kan vara värt att testa (extra poäng till Te-Centralen för deras utmärkta bemötande).
När denna påse är slut kommer vi beställa 4 nya; två till oss och vars en till te-frälsta bekanta.
Teét är väldigt friskt, nästan lite syrligt och passar utmärkt väl kylt (även varmt, men inget slår ett iskallt glas hibiskuste). Processen att göra det till iste är försvinnande enkel; ta en tekanna med sil, häll lite lagom med blad och häll på varmt vatten (vi har kört med 85C för det har vi som standard på vattenkokaren) och låt stå tills svalt nog för att sätta in i kylen. Låt stå i kylen med bladen i och drick efter behag.
Går mycket bra att bara fylla på med nytt, varmt, vatten en till två gånger till för samma blad. (Skrevs den 2016-10-14)
Mycket god kvalitet!Recenserad av Adam
Kvalitet
Prisvärd
Riktigt bra gjord. Inget annat än hibiskusté, inga rester av annat från tillverkningen eller hanteringen, vilket jag hittat i andra sorter. Ger såklart även fyllig smak och färg som den bör! (Skrevs den 2016-04-27)
ett gott örtteRecenserad av carolina
Kvalitet
Prisvärd
ett mycket smakfyllt örtte med härlig färg. (Skrevs den 2016-02-17)
Syrlig fruktig smakRecenserad av Ritva
Kvalitet
Prisvärd
Jag är så glad att ni inte kallar dessa blad för "blommor" som de flesta källor felaktigt gör. Detta är botaniskt sett calyx, alltså saftiga täckblad som omsluter frökapseln, motsvarar alltså växtens frukt. Denna hibiscussort har blommor som är ljusgula med vinröd mitt. De kan inte ge något te.
Vetenskapliga namnet är Hibiscus sabdariffa. (Skrevs den 2016-02-09)
Nyttigt och gottRecenserad av Marcus Wallen
Prisvärd
Kvalitet
Bra kvalité och eko! (Skrevs den 2015-03-12)
Bra service och gott teeRecenserad av Ingela Hansson
Prisvärd
Kvalitet
Gott tee och snygg rejäl påse.
(Skrevs den 2015-02-21)
Bra HibiskusRecenserad av Jonathan Rahm
Prisvärd
Kvalitet
Håller vad den lovar! (Skrevs den 2015-02-20)
Mycket smakrikRecenserad av Marie Karlsson
Prisvärd
Kvalitet
Har provat flera sorter av Hibiskuste men detta är det bästa jag har kunnat köpa i Sverige! Kan varm rekommenderas. (Skrevs den 2014-11-18)
Underbart!Recenserad av Tomas Johansson
Kvalitet
Prisvärd
Nyttig, god, fin kvalité, och finfint pris för att vara ekologiskt! (Skrevs den 2014-05-20)
Ett minne från egyptenRecenserad av dan roberg
Kvalitet
Prisvärd
Det smakade bra (Skrevs den 2014-05-05)

Skriv din egen recension

Endast inloggade kunder kan skriva recensioner. Vänlige logga in eller registrera dig