Ring +46 63 123 688

Välkommen till en riktig tebutik!

Grönt te – när kineserna själva får välja

Grönt te är den vanligaste tesorten i Kina, och ofta är det just grönt te man menar när man talar om te i teets födelseland. Utbudet har en enorm bredd, både vad gäller utseende, smak och pris, och varje landsända har sina traditioner och favoriter.

Generellt brukar man i Kina säga att gröna teer skördas på våren, ju förr desto finare. Fortfarande är handplockning norm, och det vanligaste sättet att bereda grönt te efter skörden är att rosta/steka för hand i en wok. På så vis hettas bladen upp och ett enzym förstörs, vilket förhindrar fortsatt oxidation av bladen. Grönt te innehåller en stor mängd antioxidanter – ämnen som är viktiga för kroppens förmåga att skydda sig mot skadliga så kallade fria radikaler.

14 artiklar

per sida

14 artiklar

per sida