Ring +46 63 123 688

Välkommen till en riktig tebutik!

Zheng Shan Xiao Zhong

Finpepprigt svart te från Wuyi-shan (berget Wuyi), ursprungsplatsen för så många klassiska teer.
Produktnamn Pris Antal
Zheng Shan Xiao Zhong, 50 gram
119,00 kr
Zheng Shan Xiao Zhong, 100 gram
229,00 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Utanför Wuyishan, i byn Tian Mu, odlas detta speciella te som brukar kallas för Kinas första svarta te. Om du tidigare har druckit ett riktigt fint keemun, kan du känna igen tonerna. En tydlig smak av kakao, lite plommon och ett stråk av chili tycker vi oss hitta i det här exklusiva svarta teet. Till skillnad från andra liknande svarta teer, är det här inte rökigt.
Man har i de bergiga trakterna i norra Fujian-provinsen odlat te i många generationer. Härifrån stammar processerna för både oolong-teer och svarta teer. Från just den här sorten har andra svarta teer i Kina utvecklats, och "zheng" i namnet anspelar på att det här är originalet. När man avnjuter den här smakrika fullträffen, är det lätt att föreställa sig hur det måste ha inspirerat generationer av temakare att försöka åstadkomma något liknande.
I Kina brukar man brygga många omgångar på samma blad av även av svart te, och lämplig dragtid är då ½ - 1 minut.

Mer information

Mer information

Kravmärkt Nej
Art.Nr. 12017
Ekologiskt Nej
Innehåll Svart te
Dosering 7 gram / 1dl
Vattentemperatur 95 grader
Tid 30 sekunder
Tips Bryggs många gånger på samma teblad

Recensioner

Kundrecensioner (3)

Alldeles för kraftig chokladarom.Recenserad av Johan Fredin
Kvalitet
Prisvärd
Jag älskar lapsang souchong (zhengshan xiaozhong (正山小种)) med mycket låg rökighet. Men då ska de ha en arom av torkad frukt, och helst i de finaste ska det finnas en arom av torkad longan (龙眼), den går inte att få när rökigheten är nästintill obefintlig som i det här teet.
Torkad longan smakar faktiskt rökt av naturen. Longan är min favoritfrukt i världen och jag gillar att göra krossade isdrycker med sirap gjort på kokt socker och dorkade longan.
En Zhengshan Xiaozhong utan aningen lite rökighet (inte sån våldsam röklukt som de säljer i svenska tebutiker) för att kunna få fram longan och torkade bär smaken.
Det här teet gör inte det, därför kan jag inte njuta det på samma höga nivå som jag annars gör av såna teer, men det är drickbart ändå, fast med tanke på priset finns det mycket bättre man kan köpa på nätet som har liknande kakao-arom. En del svarta teer från Yunnan (inte såna som kallas Yunnan Gold/Dian Hong dock) (Skrevs den 2015-10-09)
Mycket prisvärt!Recenserad av Sofia
Prisvärd
Kvalitet
Ett mycket prisvärt te med en söt och lite rökig smak.
En självklar favorit redan efter första klunken. (Skrevs den 2014-12-07)
Gott svart te Recenserad av V.
Prisvärd
Kvalitet
Ett svart te med en mycket speciell smak och doft av hav. Rekommenderas till den som vill testa ett gott och annorlunda te! (Skrevs den 2014-10-30)

Skriv din egen recension

Endast inloggade kunder kan skriva recensioner. Vänlige logga in eller registrera dig