Ring +46 63 123 688

Välkommen till en riktig tebutik!

Zenmi™ Premium Organic Matcha-te (Eko), burk 40 gram

Ekologiskt

Matcha-te som odlats ekologiskt - kan det bli bättre? Det här är ett riktigt premium-te, som görs på mindre blad än våra andra matcha. Dessutom är det ekologiskt, vilket betyder att det odlats utan konstgödsel och bekämpningsmedel. Zenmi™ Premium Matcha är ett mycket fint te, som vi verkligen kan rekommendera.


Klicka på bilden så visar Amanda i vår video hur du vispar matcha:
Youtube

Lagerstatus: I lager

279,00 kr
  • Köp 2 för 249,00 kr st och Spara 11%

Produktbeskrivning

Detaljer

Det här japanska pulverteet, matcha-te, köper vi direkt från ett plantage strax utanför Kyoto. Smaken är mjuk och aromatisk, och inte speciellt bitter.
Matcha-te ligger i den japanska tekulturens kärna. De sista veckorna före skörd täcks tebuskarna över, antingen med ett tyg, eller ett enkelt tak. (På samma sätt som vid tillverkning av Gyokuro). Bladen rullas inte, utan får torka platt efter ångningen. Bladnerven tas bort, och det som är kvar mals i stenkvarn till ett fint pulver. För att ditt Zenmi™ Matcha-te ska hålla sig fräscht, kommer det förpackat i en försluten, tät burk med skruvlock.
Att tillaga matcha behöver inte vara svårt, men ska man göra det riktigt fint är det en konst.
Det finns olika sätt att bereda matcha på, dels tjock respektive tunn matcha. Dessutom finns det olika skolor och filosofier när det gäller vispningen. Här beskriver vi en metod för tunt matcha:
Man värmer vattnet till 80 grader. Tag cirka 1.75 gram matcha i en skål. (Det motsvarar ett och ett halvt bambumått, om du har ett sådant.) Häll i vatten, cirka 0,8 dl. Vispa kraftigt med bambuvisp, runt 30 sekunder, tills du får ett tätt skum på toppen av teet.
Smaken är mycket intensiv. Detta matcha produceras i Uji utanför Kyoto, Japans kanske mest kända matcha-distrikt. Zenmi™ Matcha är inte speciellt bittert, utan snarare sött, med en enormt lång och angenäm eftersmak.
Ibland brukar man i recept referera till matcha som "grönt tepulver". Eftersom man får i sig alla antioxidanterna, börjar ord som "mirakelpulver" och superté användas. Beställ nu, så ser du om det kan vara något för dig.

Mer information

Mer information

Art.Nr. 3009
Ekologiskt Ja
Innehåll Malt ekologiskt grönt te från Japan
Dosering 1,75 gram(ca 1tsk) / 75 ml vatten
Vattentemperatur 80 grader
Tid Nej
Tips Nej

Recensioner

Kundrecensioner (3)

Riktigt god matcha, bra kvalitetRecenserad av suphalak
Prisvärd
Kvalitet
(Skrevs den 2020-07-05)
Bra kvalitetRecenserad av Lisa
Prisvärd
Kvalitet
Riktigt god matcha, bra kvalitet, härligt knallgrön. (Skrevs den 2019-02-05)
Suveränt teRecenserad av Ronny de Silva
Prisvärd
Kvalitet
Perfekt med en kopp Matcha te på morgonen eller kvällen. Det ger ro i kroppen. Smaken är både bitter och söt, ett riktigt gott te. (Skrevs den 2016-06-19)

Skriv din egen recension

Endast inloggade kunder kan skriva recensioner. Vänlige logga in eller registrera dig

Du kanske även är intresserad av följande produkt(er)?

Matcha-set

Matcha-set

1 recension(er)

Från: 529,00 kr

Till: 1 043,00 kr