Spraeng-1080-SQR-770x449

VARFÖR YeTea®?

Ska man verkligen bära runt på skräp? Som man inte behöver?

Till vår lilla tebutik nära de jämtländska fjällen kom kunder i flera omgångar och frågade efter tepåsar. Nja, sa vi - vi har tomma påsar som man kan fylla själv, och hundratals olika sorter att välja bland.

- Nej, ska till fjällen och orkar inte hålla på, var svaret.

Det kom även påstötningar från hotell & konferens där man frågade:

- Ni som kan te, kan ni inte ta fram en tepåse som smakar något annat än papper?

Därför tog vi fram en egen produkt. En tepåse att ta med på resan för privatpersoner, och en smidig lösning för hotell & konferens. Yeti (snömannen) + Tea (te), det blev namnet. Så välkommen till "Land of the YeTea"!

YeTea® består alltså av riktigt bra te, och en påse runt. Ingen etikett, häftklammer, kuvert eller snöre. Eller som vi säger när vi säljer utanför Sverige: "No string attached".

SMAKEN

Vilket är den viktigaste faktorn för miljön? Jo, att teet är gott. Att odla, plocka, transportera och packa ett te, bara för att det ska sitta i ett köksskåp tills det är dags att slänga - det är receptet för dålig miljö.

Ja, smak är en individuell sak, och alla gillar inte allt. Men du kan känna dig trygg med att vi noggrant har provat och experimenterat för att få fram de bästa smaker vi kan hitta.

- Men de som tillverkar påsarna kanske....

Nä, för att undvika det problemet så tillverkar vi YeTea tepåsar själva, i våra egna lokaler i Östersund.

YeTea-on-fire_4-1080
YeTea-24-Refill

FÖRPACKNING

- Så tokigt, att sälja ekologiskt te i metallburkar!

Jodå, det har vi hört. Och det är klart, burken är av aluminium och gängorna håller inte i hundra år. Den skyddar ditt te från fukt och luft tills du ska brygga det, utan att tynga ned din packning. Och det vi framför allt säljer är refill. Hittar du en bättre burk hemma som du kan använda, gör då det. Eller ta med den täta refillen direkt.

- Men då kan jag ju lika gärna fylla tomma påsar med lösvikts-te själv?!

Absolut, vill du hellre använda te på lösvikt, så gör det. Där har vi större sortiment, och man slipper betala för att packa i små påsar. Som sagt, vi har även tomma tepåsar du kan fylla själv....

Ja, du hör ju. Nu är vi tillbaka där vi började. Så vill du ha en snabb och smidig lösning, då är du liksom redan framme vid målet.

PRODUKTERNA

 1. YeTea YeTea
  YeTea Travel Tin
  Betyg:
  90%
  49,00 kr

  Smart förpackning med ekologiskt te att ta med på resa eller fjällvandring. Helt smakneutrala och komposterbara påsar fyllda med kvalitetste. Tillverkningen gör vi själva. För hotell och restaurang har vi även storpack, klicka här för att läsa mer.

 1. Refill med 24 tepåsar utan snöre eller kuvert.
  YeTea® tepåsar 24 st
  Betyg:
  100%
  79,00 kr
  Runda tepåsar i återförslutningsbar förpackning. Varje förpackning innehåller 24 st tepåsar fyllda med noga utvalt kvalitetste. Varje tepåse är lagom till en stor kopp.
 1. Rejäl burk för YeTea tepåsar
  Teburk YeTea
  149,00 kr
  Rostfri burk med lock av gummiträ, avsedda för YeTea tepåsar. Burken rymmer 25 påsar, och finns med etikett för de olika sorterna.
 1. YeTea Gift box YeTea Gift box
  YeTea Travel Tin Gift Box
  179,00 kr

  Presentask med YeTea, perfekt gåva till friluftsmänniskan som gillar te.

 1. 70 påsar för snabb och enkel påfyllning
  YeTea® 70 tepåsar
  219,00 kr

  Populära YeTea® tepåsar fyllda med kvalitetste, med 70 tepåsar, för den som vill ha lite större förpackning. Varje påse är lagom till en stor kopp.

Nyss visade produkter
No recently views items
Töm alla