Ring +46 63 123 688

Välkommen till en riktig tebutik!

Tie Guan Yin Traditional

Vårt Tie Guan Yin Traditional är ett mörkt oolong med djup, rostig smak med inslag av frukt. Ett måste för tefantaster.
Produktnamn Pris Antal
Tie Guan Yin Traditional, 50 gram
131,00 kr
Tie Guan Yin Traditional, 100 gram
239,00 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Ett traditionellt mörkt oolong med djup smak med inslag av frukt. Det här mörka Tie Guan Yin (eller ti kuan yin som det också skrivs), har odlats på hög höjd och är kraftigt oxiderat.
För verkliga teentusiaster, brukar det vara det mörka Tie Guan Yin som får det att vattnas i munnen, men det kan vara både ovanligt och dyrt. Det känns jätteroligt att kunna erbjuda dig ett fint tanbei (炭焙) "kol-bakat" Tie Guan Yin till ett vettigt pris.

Förutsättningarna för teodling är optimala i Anxi i södra Kina (Fujian-provinsen). Här har man odlat oolong-te i minst 200 år.
Som så ofta när det gäller traditionella kinesiska teer, finns det också en gammal sägen... det var en gammal man som tog hand om ett förfallet tempel tillägnat "nådens gudinna av järn", (på kinesiska: tie guan yin). Som tack för arbetet, sade gudinnan till honom att belöningen för hans goda gärningar fanns bakom templet. Där hittade han två teplantor, av vilka han började göra det här teet...

Mer information

Mer information

Kravmärkt Nej
Art.Nr. 12010
Ekologiskt Nej
Innehåll Nej
Dosering 7 gram / 1dl
Vattentemperatur 95 grader
Tid 10-20 sekunder första gången, därefter 20-30 sekunder
Tips Bryggs minst 7 gånger på samma te

Recensioner

Kundrecensioner (3)

Inte lika bra som många andra traditionella TGY (铁观音)Recenserad av Johan Fredin
Kvalitet
Prisvärd
"Traditionell" Tie Guanyin var bland de första fina kinesiska teerna jag smakade när jag började intressera mig för kinesiska teer, så jag har druckit väldigt mycket av de här högoxiderade, mellan-till-hårt rostade Tie Guanyin.
De har alltid varit mitt favoritte, även om det finns stor skillnad mellan olika traditionella Tie Guanyin. Tyvärr är det traditionella TGY som TeCentralen köpt in ett av de sämsta jag smakat, men helt ok ändå, något i smaken saknas, för svag rostning, hoppas de kan köpa något annat nästa gång.
Det är dock helt ok, och jag dricker det gärna, men det så många som smakar bättre och kanske skulle vara billigare eller iaf inte mycket dyrare. (Skrevs den 2015-10-09)
KvalitéRecenserad av Eric
Prisvärd
Kvalitet
Detta Tie Guan Yin håller hög kvalité, något som tyvärr kan vara svårt att hitta på nätet. Var lite tveksam om jag ville köpa det; det är en tésort som är väldigt beroende på kvalitéen på bladen, men, som sagt, bra kvalité. (Skrevs den 2014-12-01)
en positiv överraskning!Recenserad av Diana L
Prisvärd
Kvalitet
Min man och jag gillar oolong-teer, gärna mörka. Vi tycker inte om söta blommiga tesmaker. Vi var därför osäkra på om vi skulle gilla detta te. Men det gjorde vi båda två. Hans förvånade reaktion efter första klunken: "This is 'ouch' good!"

Doften påminner lite om sencha men smaken är tydligt oolong. Ingen kvalmighet. Otroligt ren smak, teet passar både ensamt och till frukosten. Rena fina blad ger klar champagnefärgad dryck. Och det stämmer att man kan brygga 7 ggr på samma blad!

(Skrevs den 2014-09-21)

Skriv din egen recension

Endast inloggade kunder kan skriva recensioner. Vänlige logga in eller registrera dig