Ring +46 63 123 688

Välkommen till en riktig tebutik!

Tie Guan Yin Jade

Vårt Tie Guyan Yin Jada är ett ljust oolong, ganska hårt rullat. Härlig, blommig doft och uppfriskande smak. Mycket lätt att tycka om.
Produktnamn Pris
Tie Guan Yin Jade, 50 gram
127,00 kr
Tie Guan Yin Jade, 100 gram
229,00 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Ett härligt vår-te från Kina. Vårt ljusa Tie Guan Yin (eller ti kuan yin som det också skrivs), har odlats på hög höjd och är lätt oxiderat. Bladen är gröna och blanka. Den ljusgula drycken är friskt blommig med en lätt fruktig sötma.
Fortfarande efter många bryggningar har det en lång eftersmak. Det här är ett te som är mycket lätt att tycka om.
Tie Guan Yin har en minst 200-årig historia. Det kommer från Anxi i kinesiska Fujian-provinsen. Förhållandena är här perfekta för teodling, vilket kan vara förklaringen till att TieGuanYin har blivit så populärt.
Det finns också en gammal sägen om en man som tog hand om ett förfallet tempel tillägnat "nådens gudinna av järn", (på kinesiska: tie guan yin). Som tack för sin tillgivenhet sade gudinnan till honom att belöningen för hans goda gärningar fanns bakom templet. Där hittade han två teplantor, av vilka han började göra det här teet...
Det här teet är från skörden 2019.

Mer information

Mer information

Art.Nr. 12009
Ekologiskt Nej
Innehåll Oolongte
Dosering 7 gram (3 tsk) / 1dl
Vattentemperatur 95 grader
Tid 30 sekunder
Tips Bryggs minst 7 gånger på samma te

Recensioner

Kundrecensioner (8)

FavoritRecenserad av Elsa
Prisvärd
Kvalitet
Tycker väldigt mycket om den här. Brygger flera gånger med mycket blad och lite vatten (första bryggningarna 10-15 sekunder) (Skrevs den 2019-01-22)
Väldigt gott grönt teRecenserad av Olle
Kvalitet
Prisvärd
Anvisningen är 30 sekunders bryggning och 7 omgångar. Det gör att tedrickandet blir mer hobby än jag hinner med, och den första bryggningen blir mest vatten. Jag brygger i kanna i fyra eller fem minuter och då blir, trots anvisningen, teet jättegott. (Skrevs den 2018-06-25)
En absolut favorit Recenserad av simon
Prisvärd
Kvalitet
Ett lite lyxigare te. Ett te som jag tar fram till tex gong fu cha ceremoni eller med en riktigt teuppskattande vän och inte riktigt nåt som ja har som vardagste. Lite lätt blommigt och fruktigt kryddigt. Ett underbart te och en klar favorit för min del. (Skrevs den 2018-05-19)
fortfarande blommig lyx!Recenserad av Anette
Kvalitet
Prisvärd
En ständig och lyxig favorit. Nu är det vår! (Skrevs den 2016-02-13)
Ett helt enkelt alldeles underbart te!Recenserad av Anette
Kvalitet
Prisvärd
Detta fick jag i provpåse och är lyrisk! Ett helt underbart te!
Doften... Jag funderade länge på hur jag skulle kunna beskriva den. Blommor. Kryddiga, varma, ljuvliga blommor om försommaren. Smaken är inte det viktiga med det här teet, men njut av den helt fantastiska doften i koppen och se de stora vackra bladen veckla ut sig. Fullpoängare! (Skrevs den 2015-10-17)
Som Tie Guan Yin ska smaka!Recenserad av Erik-Jan
Kvalitet
Prisvärd
Som Tie Guan Yin ska smaka! mycket smak och gott aroma. (Skrevs den 2015-09-17)
Fruktigt och behagligtRecenserad av Peter
Prisvärd
Kvalitet
Jag fick först detta goda te som ett varuprov. Efter provbrygden blev jag omedelbart fast och beställde genast en omgång. Jag är ju å ena sidan väldigt förtjust Pu'er, med dess potenta smak och i Oolong å den andra. Det senare tycker jag är bäst som kvälltste.
Detta Tie Guan Yin Jade påminner en del om Oolong, men det är en mer fruktig smak. Hur som helst, en väldigt behaglig upplevelse som jag varmt kar rekommendera. (Skrevs den 2015-02-06)
Len lagom Tie Guan YinRecenserad av Nisse
Prisvärd
Kvalitet
God fruktig sötma.
Brygger 5 gram och 2 dl i 95 grader, 2-1,5-3 minuter.
(Skrevs den 2014-10-25)

Skriv din egen recension

Endast inloggade kunder kan skriva recensioner. Vänlige logga in eller registrera dig