S:t Olav®

Betyg:
91%
I Lager
Art.Nr.
5032
Grupperade produktens varor
100 gram
89,00 kr
250 gram
200,00 kr
500 gram
392,00 kr
LojalitetspoängTjäna 100poäng genom att skriva en recension

Ett spännande te som innehåller såväl granbarr som enbär. Det är perfekt te till lite kraftigare fika när man är på utflykt eller vandring. Eller varför inte lunch?

I juni år 1030 landsteg Olav Haraldsson i Selånger och gick mot Norge för att återta tronen och kristna landet. Vid slaget i Stiklestad stupade han och begravdes i Trondheim som tidigare kallades Nidaros. Strax efter hans död började under att ske på platsen, och därför påbörjades bygget av domkyrkan där. Under medeltiden var leden till Nidarosdomen en av de absolut viktigaste pilgrimslederna (efter Jerusalem, Rom och Santiago de Compostella). Vid reformationen förbjöds pilgrimsvandringar, och leden förföll. Nu är leden renoverad igen, och antalet vandrare stiger år för år.

Vi ville återskapa känslan av skog och mark i den här teblandningen, som passar för att påminna sig om den vackra S:t Olavsleden, som går genom Östersund där vi har vår fysiska butik. Förutom ekologiskt svart te innehåller det såväl granbarr som enbär.

Det här är ett te som passar extra bra till lunch eller lite kraftigare fika, kanske med rejäla mackor.

Mer information:
EkologisktJa
Art.Nr.5032
IngredienserSvart te*, nyponskal*, granbarr*, enbär*, citronmeliss*, fläderblommor*, ringblommor*, naturlig blåbärsarom*, naturlig honungsarom, rosmarinolja* *)Från kontrollerad ekologisk odling
Dosering3 gram / 2 dl
Vattentemperatur100°C
Tid4-5 min
Skriv din egen recension
Om du är inloggad kan du också skriva recensioner! Logga in eller skapa ett konto

Andra intressanta produkter