Ring +46 63 123 688

Välkommen till en riktig tebutik!

Raw Puer 2013

Raw pu'er från Menghai i Yunnan-provinsen, i sydvästra Kina. Bryggs många gånger på samma blad, för att smaken ska komma till sin rätt.
Produktnamn Pris Antal
Raw Puer - 50 gram
194,00 kr
Raw Puer - 100 gram
349,00 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Det kanske ser ut som ett svart te, men när du brygger det märker du skillnaden. Det här är ett "rått" pu'er (生普) som för en gångs skull inte är pressat till kakor, utan i lösvikt. Det kommer från Pasha, Menghai, i Kinesiska Yunnan-provinsen, skördat 2013. Det måste absolut bryggas "gong-fu style", alltså mycket blad, men med flera korta bryggningar. Första gången är det lite grönt och med relativt mycket mineraler. Men från andra bryggningen utvecklas en fruktighet med inslag av citron.

Mer information

Mer information

Art.Nr. 12023
Ekologiskt Nej
Innehåll Lagrat te
Dosering 7 gram (2-3 msk) / 2dl
Vattentemperatur 90 °C
Tid 30 sek.
Tips Bryggs flera gånger på samma blad

Recensioner

Kundrecensioner (2)

SpännandeRecenserad av Elsa
Prisvärd
Kvalitet
Både och luktar och smakar spännande. Upplevs jordig i smaken vilket kanske inte låter så lockande men det var gott. (Skrevs den 2019-01-22)
Häftig smak! Recenserad av adam
Prisvärd
Kvalitet
Jag har länge varit väldigt intresserad av annorlunda tesorter som hävdas ha goda egenskaper för kropp och sinne, vilket resulterade i att det bara var en tidsfråga tills jag skulle hitta just Puer.

Puer är svårt att framställa, och väldigt eftertraktat då det kräver en fermenteringsprocess där tid är nyckeln, vilket också gör det väldigt imponerande att du kan få detta från te-centralen som genomgått en process på 5 år, till ett så bra pris.

Smaken skulle kunna beskrivas som en jordig, men mild smak i liknelse till grönt té, och är väldigt passande till avkopplande kvällar. Låt det även bryggas ett flertal gånger på samma blad, och smaken kommer att skifta. Rekommenderar detta té starkt till dig som vill upptäcka något nytt. Det fantastiska med Puer är också att du inte behöver oroa dig för att smaken över tid ska försvinvna, utan den kan med gott samvete finnas i hyllan för speciella tillfällen, eller när du vill imponera på andra tefantaster! (Skrevs den 2018-08-29)

Skriv din egen recension

Endast inloggade kunder kan skriva recensioner. Vänlige logga in eller registrera dig