Ring +46 63 123 688

Välkommen till en riktig tebutik!

Nagobilevi Village

Här är aromatiskt svart te blandat från flera odlare i byn Nagobilevi, med stora blad som för tankarna till en egensinnig urskog. Det tål att dra rätt länge utan att bli bittert, med ett karaktäristiskt inslag av trä.
Produktnamn Pris Antal
Nagobilevi Village - 100 gram
99,00 kr
Nagobilevi Village - 250 gram
223,00 kr
Nagobilevi Village - 500 gram
426,00 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Grusinien är det gamla namnet på Georgien, och här har man en stolt tradition av utmärkta teer. Första plantaget anlades 1897 av en kinesisk odlare, och första skörden kom fem år senare. Redan 1903 började man vinna priser, och tävlade mot lankesiska och kinesiska teer. ("Grusinien" används faktiskt ibland för en egen sorts blandning av te från Kina och Ceylon.)

Planekonomi med skördekvoter körde under sovjet-tiden ner kvaliteten överlag, men de personer som bodde på plantagen bevarade kunskapen om hur man gjorde högkvalitativt te. Specialiteten är förstås svarta teer som tål att bryggas i samovar. Här ett aromatiskt handgjort svart te blandat från flera odlare i byn Nagobilevi, med stora, vridna blad. Det tål att dra rätt länge utan att bli bittert, med ett karaktäristiskt inslag av trä.

Det här teet är från skörden 2018.

Mer information

Mer information

Art.Nr. 40001
Ekologiskt Nej
Innehåll Svart te
Dosering 2-3 gram(1 msk) / 2dl
Vattentemperatur 95-100 grader
Tid 5-7 minuter
Tips Om du har en samovar, så ... varför inte prova?

Recensioner

Kundrecensioner (10)

Gott svart teRecenserad av Maria
Prisvärd
Kvalitet
En friskhet i tonen och en ren svart tesmak med viss sötma,lite honung. Ett te jag tror kan växa och bara bli bättre smakmässigt. Nu fick jag teet som en provpåse, men skall köpa det-då det absolut gav mersmak. (Skrevs den 2017-09-11)
väldigt gott kraftigt teRecenserad av Anette
Prisvärd
Kvalitet
Smak, doft, färg, blad - mycket av allt! Detta blir en återkommande favorit.
(Skrevs den 2017-03-17)
Ett väldigt specielt men gott teRecenserad av Juha
Prisvärd
Kvalitet
Ett te med väldigt mörk och robust smak som kräver rätt bryggteknik för att inte smaka illa.
Mitt bryggningstips till en perfekt kopp är två rejäla teskedar med teblad som ska dra i 95-100 gradigt vatten c:a 3 min. (Skrevs den 2016-09-18)
Lite uniktRecenserad av Eric
Prisvärd
Kvalitet
Gott svart té med en smak som påminner om de gamla sovjetiska téerna som var inköpta i (på den tiden) Leningrad. Nostalgin gör mig nog lite blind, men det är gott ändå. (Skrevs den 2015-08-06)
Frukost-te med mycket trä i doft och smak.Recenserad av Torbjörn Björkman
Prisvärd
Kvalitet
Man skall gilla påminnelsen om gamla skolpulpeter och kyrkbänkar av ek
som detta te ger innan man köper det. Har själv suttit i sådana på 40-talet,
minns det gärna, men är inte så glad för smaken av dem i mitt te. (Skrevs den 2014-10-12)
Te centralen den bästa te centralenRecenserad av Lennart Diamant
Kvalitet
Prisvärd
Har köpt nagobilevi-villagei butik i grannstaden men inte längre. Hittade den efter sökande på "netet" hos te centralen. Beställde och fick snabb leverans och en kundomsorg som är fantastsik och dessutom var produkten alldeles utmärkt. Lennart (Skrevs den 2012-12-15)
Oboy !!! Mitt nya vardagste !Recenserad av Henrik
Prisvärd
Kvalitet
Stora svarta blad men just ingen doft när man öppnar påsen . Jag gillar de tunna långa torkade bladen , det inger förtroende och känns kvalite.
Mycket riktigt är det ett te som smakar mycket speciellt med inslag av jord ,fuktigt hö, nötter och honung , en mustig kropp men utan beska och kan bryggas länge , men mellan 3-4 min. passar mig bra.
Honungssmaken är väldigt framträdande och hade jag inte vetat bättre hade jag trott att en stor klick honung hade lagts i koppen .
Hade det här teet kommit från asien hade det säkert kostat minst det dubbla så bra är det.
Har nu köpt på mig ett vinterlager av mitt nya huste ;-)
(Skrevs den 2012-10-22)
Det perfekta svarta teetRecenserad av Tove
Prisvärd
Kvalitet
För mig är det här det perfekta svarta teet: rent och klart med lagom beska. Håller inte alls med tidigare recensenter om att det skulle vara särskilt sött. Tvärtom är det jag gillar med det att det är uppfriskande skarpt, precis som svart te ska vara, inte för unket mjukt och milt åt hö- och honungs-, bär- eller buljonghållet som de flesta assam, yunnan, darjeeling jag testat. Nej, ren och distinkt smak av SVART te, men utan att vara sådär lätt att överbrygga och få strävt och bittert som billigt finfördelat morgonte. (Skrevs den 2012-08-13)
Mycket udda arom dolt i ett milt te.Recenserad av Johan F / 冯约翰
Prisvärd
Kvalitet
Fick hem det här igår. Det är Tecentralens styrka att ha just den här sortens mycket speciella svarta teer. Teet är inte helt lätt att lyckas med, det är väldigt milt och en vanlig bryggning (1-2 teskedar te per kopp draget i 3 minuter) ger ett blaskigt te som inte smakar mycket mer än bara vatten. Även gung-fu bryggning ger lite liknande resultat, men med lite mer framträdande arom. Tricket med det här teet är att använda både mycket te, och lång brygg-tid. 5 minuter, eller kanske rent av upp mot 6-7 minuter, och överdosera rejält, tänk på att teet är löst packat pga att bladen är hela så 1 tsk är inte lika mycket som 1 tsk av ett kompakt te med brutna blad, eller ihoprullade blad till kulor. Så för en kopp rekommenderar jag ~1dl, och för två koppar ~1,8 dl te. Använd sedan lite lägre än kokhett vatten (~97°) men inte under ~92°C.
Drar man de här stora mängderna te i sån tid jag beskrev ovan kommer man få ett sött, helt utan beska, med en mycket märklig arom som påminner om min farmors skafferi (där jag tror de förvarade ryskt (georgiskt) te och ryskt bröd bland annat) de var mycket ryskinspirerade. Deras bostad luktade lite som den speciella aromen i det här teet. Det påminer också om gammeldags saluhallar. En viss "gubbig" lukt. Men lätt att bli notalgisk av. Mycket glad att jag köpte det här teet. Aromen liknar inget annat te jag någonsin smakat (och det är väldigt väldigt många). (Skrevs den 2012-06-09)
En enorm sötma jag aldrig sett maken tillRecenserad av Tekoppen
Prisvärd
Kvalitet
Teet har nu en mycket söt doft som påminner om honung och russin. Smaken är djup, mjuk och mycket söt. Smaken skapar en speciell känsla i munnen som jag har svårt att återge, men det känns som att smaksensationerna "vidgar" sig. Sötman är det mest framträdande här, men även eftersmaken som är mättad och rik. Sötman är nog en av de starkaste jag har mött i ett osmaktatt te, vi talar verkligen om en sensation här, som honungsvatten men med en kraftighet från teet. Jag är klart imponerad! (Skrevs den 2011-12-31)

Skriv din egen recension

Endast inloggade kunder kan skriva recensioner. Vänlige logga in eller registrera dig