Gastro Matcha Pulver, 50 gram

Ett prisvärt matcha pulver som kanske mest kommer till sin rätt i smoothies, efterrätter och bakning. I recept brukar man ibland referera till matcha som "grönt tepulver". Det här är en lite finare kvalitet än vad vi haft tidigare. Det produceras och packas åt oss i Japan. Levereras i tät påse.
Matcha ligger i den japanska tekulturens kärna. De sista veckorna före skörd täcks buskarna över, antingen med ett tyg, eller ett enkelt tak. (På samma sätt som vid tillverkning av Gyokuro). Bladen rullas inte, utan får torka platt efter ångningen. Bladnerven tas bort, och det som är kvar mals i stenkvarn till ett fint pulver.
En variant som blivit populär på senare tid är matcha latte: Värm 2 dl mjölk i en kastrull. Lägg 1 tsk matcha pulver i ett glas. Häll på något av mjölken och rör ut pulvret, innan du tillsätter resten av mjölken. Kan även smaksättas med ½ tsk vaniljsocker.
Läcker matcha-glass, 4 portioner
Du behöver:
4 dl vispgrädde
3 ägg
2-3 msk matcha pulver (dvs 10-15 gram)
3 msk strösocker
Så här gör du:
- Sikta matcha, och blanda med ägg och socker. Vispa luftigt.
- Vispa grädden till en krämig konsistens.
- Blanda grädde och matcha-krämen.
- Om du har en glassmaskin, så häll ner krämen och kör.
- Har du ingen glassmaskin, häller du krämen i en skål som får stå i frysen. Ta ut en gång i timmen och rör ordentligt. Beroende på skålens form, tar det 3-5 timmar innan det är klart. Om man glömmer att röra, blir glassen lite isig.
- Ös upp glassen i serveringsskålar och dekorera med jordgubbar.
Ekologiskt | Nej |
---|---|
Art.Nr. | 3016 |
Ingredienser | Malt grönt te från Japan |
Vattentemperatur | 80 °C |
Tips | Prova en smoothie; 2 dl mjölk, en halv banan, 1 skopa glass och 1 tsk cooking matcha körs i mixer. |
Ursprung | Japan |