Ring +46 63 123 688

Välkommen till en riktig tebutik!

Luan Gua Pian

Även känt som melon seed, här är ett av de mer kända kinesiska tesorterna.
Produktnamn Pris Antal
Luan GuaPian, 50 gram
219,00 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Ett av de mer kända teerna är Gua Pian från Luan i västra Anhui-provinsen, Kina. Med en luftfuktighet på uppemot 70%, och en årsnederbörd som kan nå 1200 mm, finns här fina förutsättningar att producera riktigt fint te.
Guapian betyder melonkärna, och med lite fantasi kanske man kan tycka att de har lite den formen. År 1982 erkändes det av kinesiska experter som ett av de främsta kinesiska teerna, men det är känt sedan Tang-dynastin.
Bladen är vackert mörkt gröna och tillverkas av blad nummer två, räknat från bladskottet.. När jag provade det här teet, kom jag att tänka på koreanska wokade grönsaker. En uppfriskande smak, med en lätt bitterhet. Det är ett av 10 kända kinesiska teerna.

Mer information

Mer information

Art.Nr. 12028
Ekologiskt Nej
Innehåll Nej
Dosering 3-4 gram(ca 1msk) / 2dl
Vattentemperatur 70 grader
Tid 1 minuter
Tips Bryggs flera gånger på samma blad. Serveras gärna med bladen kvar i glas.

Recensioner

Kundrecensioner (1)

TehantverkRecenserad av Emelie
Kvalitet
Prisvärd
Läste om det här fantastiska teet i boken ”Te. Från Sencha till Lapsang” av Vernon Mauris och Petter Bjerke. Boken går inte att få tag på längre men det här teer hittade jag! Jag lånade om boken tre gånger! Hittade fler teer här som det står om i boken. För min del får det här teet dra ganska länge så att smakerna verkligen kommer till sin rätt, över fem minuter. Men det är olika vad som föredras. Tycker om den rostade smaken i kombination med grönt te. Jag köpte 50 gram, och det är redan slut efter en vecka. Köper det gärna igen! (Skrevs den 2020-03-19)

Skriv din egen recension

Endast inloggade kunder kan skriva recensioner. Vänlige logga in eller registrera dig