Long Jing (eko)

Betyg:
86%
I Lager
Art.Nr.
4654
Grupperade produktens varor
50 gram
138,00 kr
100 gram
249,00 kr
250 gram
560,00 kr
500 gram
1 096,00 kr
LojalitetspoängTjäna 100poäng genom att skriva en recension
Kinas förmodligen mest kända gröna te, "Drak-källan". Lika lättdrucket som det är enkelt att brygga. Fanns med i vår tekalender 2020.

Hangzhou, som av Marco Polo ansågs vara en av världens vackraste städer, blev känd också för sina teodlingar och teerna från trakten blev mycket eftersökta redan under Ming-dynastin.

Ett av de bästa gröna kinesiska teerna kommer ursprungligen från byn "Drakbrunn" (Longjing, skrevs tidigare Lung ching) vid Västra Sjön (Xihu) strax utanför Hangzhou. Numera odlas det på olika ställen i Kina. Speciellt är det lite svårt att odla ekologiskt runt Hangzhou, så just det här teet är odlat på Peach Blossom Island utanför Ningbo, söder om Shanghai.

De platta bladen har rostats lätt, och ger en frisk, fyllig smak. Passar extra bra som appertif. Vatten temperatur bör vara runt 80 grader. Liksom vid många andra gröna téer används bladen minst tre gånger, och den andra gången man fyller på vatten smakar det bäst.

En kund berättade att hon aldrig skulle kommit sig för med att prova rent grönt te, om det inte vore för att det här fanns med i vår tekalender. Men det visade sig att det här blev en favorit. I Kina dricker man det gärna grönt te ur glas. Då brygger man direkt i glaset, och fyller på mer hett vatten allt efter behov.

Mer information:
EkologisktJa
Art.Nr.4654
IngredienserGrönt te från kontrollerade ekologiska odlingar.
Dosering3-4 gram(ca1 msk) / 2dl
Vattentemperatur80-85 grader
Tid1-2 minuter
Tipsbryggas 3 ggr på samma te,
UrsprungKina
Skriv din egen recension
Om du är inloggad kan du också skriva recensioner! Logga in eller skapa ett konto

Andra intressanta produkter