Ring +46 63 123 688

Välkommen till en riktig tebutik!

Lagrad Da Hong Pao - 2007

Ett moget te, för mogna människor... en komplex smak som inte avslöjar allt på en gång. Odlat i Wuyi-shan (berget Wuyi), ursprungsplatsen för oolong-te.
Produktnamn Pris
Inga alternativ är tillgängliga för denna produkt.

Produktbeskrivning

Detaljer

En del tefantaster menar att te ska lagras innan man dricker det. När man njuter av det här underbara Da Hong Pao från 2007, förstår man vad de menar. Smaken är komplex, lätt rökig med inslag av torkad frukt (aprikoser och dadlar?) och blommor.
Det här är inget te att snabbt skvätta på slipsen innan man rusar till jobbet på morgonen. Snarare passar det efter en god middag med vännerna, kanske med en sprakande brasa i öppna spisen och äkta musik i högtalarna. En delikatess, som inte kräver några tillbehör, annat än tid och ett öppet sinne.
Lagrad Da Hong Pao är ett riktigt mörkt oolong, med närmast mustigt smak helt utan bitterhet, och bör bryggas många gånger på samma blad. Det är tillverkat av en av Wuyishans bästa temakare.

Mer information

Mer information

Kravmärkt Nej
Art.Nr. 12016
Ekologiskt Nej
Innehåll Oolong te
Dosering 7 gram / 1dl
Vattentemperatur 95 grader
Tid 30 sekunder
Tips Bryggs många gånger på samma teblad

Recensioner

Kundrecensioner (1)

Perfekt åldrad da hong paoRecenserad av Johan Fredin
Kvalitet
Prisvärd
Da hong pao (大红袍) som har åldrats på ett bra sett, antar att den har torrlagrats. För jag känner inte den doft som oftast blir när man våtlagrar.
Egentligen är Da Hong Pao så högoxiderat att det borde kunna beskrivas som ett svart te (svarta teer är faktiskt aldrig mer än 95% oxidiserade, många är 80% oxiderade, och många svarta teer är det likaså, speciellt Darjeeling och Nepalesiska teer som ofta bara är 70-75% oxiderade.

Den smakar som ny da hong pao men har blivit lite mildare i smaken och aningen mindre honungssöt. Jag antar att för de flesta svenska te drickare är det här ett minus, och de skulle nog gilla eran olagrade Da Hong Pao istället. Att dricka den här lagrade utan att ha först njutit mycket av vanlig olagrad Da Hong Pao vore ganska meningslöst. (Skrevs den 2015-10-09)

Skriv din egen recension

Endast inloggade kunder kan skriva recensioner. Vänlige logga in eller registrera dig