Ring +46 63 123 688

Välkommen till en riktig tebutik!

Noggrant utvalda ekologiska och kravmärkta teer – direkt från Sveriges äldsta tebutik på nätet

Varför ska jag köpa ekologiskt te hos Te-Centralen?

Några av skälen:

1.  Allra mest tjänar de som arbetar på teplantagen på detta, eftersom de då slipper hanteringen av giftiga ämnen.
2. Våra KRAV-märkta smaksatta teer innehåller verkligen smak från den frukt eller växt som anges.
3. Vattenmiljön och den ekologiska mångfalden i ursprungsländerna, mår bättre av ekologisk odling.
4. Vi undviker att använda aluminium i våra teförpackningar, för att minimera energianvändningen, och minska sopberget.

Här kan du läsa mer:

Hos Te-Centralen får du garanterat ekologiskt och kravmärkt te

EU ekologisk logga

Te-Centralen har ett brett sortiment av ekologiska och kravmärkta teer. Hos oss kan du vara helt säker på att teerna verkligen är ekologiska, oavsett om de är svarta eller gröna, smaksatta eller inte. De certifieringsprocesser teerna genomgår, garanterar en obruten kedja av kontrollerade företag – från teplantagen och ända till dig som kund. I varje led måste de företag som hanterar teerna kunna visa att konventionella och ekologiska produkter skiljs åt. Dessutom kräver certifieringen att vi själva kontrolleras varje år; bland annat måste vi redovisa hur vi håller reda på att produkterna Te-Centralen köper in certifieras på rätt sätt.

Enligt gällande EU-regler måste alla företag som hanterar ekologiska produkter (i vårt fall att ösa upp te eller blanda te) vara certifierade. För att konsumenten ska se att varan är ekologisk, ska den nya EU-loggan för ekologiska produkter användas. Till vår glädje valde EU ett blad, som vi givetvis tolkar som ett teblad!

 

KRAV-märkning höjer ribban ytterligare

KRAV-märket I Sverige är KRAV-märket den mest kända symbolen för ekologiska produkter. KRAV-reglerna baseras på ekologisk grund med höga krav på bland annat hälsa, socialt ansvar, klimatpåverkan och vattenbruk. När det gäller ekologiskt te innebär KRAV-märket att inga kemiska bekämpningsmedel eller konstgödsel används vid odlingen samt den arbetskraft som arbetar med teerna (plockar, bearbetar och transporterar) garanteras rimliga arbetsvillkor. Många av KRAVs regler är striktare än reglerna som gäller för EU:s certifiering för ekologisk produktion.

KRAV är icke vinstdrivande organisation och för att få använda KRAV-märket måste man genomgå en årlig certifiering samt betala en avgift. Vi är KRAV-certifierade sedan 2010.

 

Läs mer om certifieringen på KRAVs hemsida.