Ring +46 63 123 688

Välkommen till en riktig tebutik!

Korea Hadong Black

De lätt tvistade bladen har en naturlig doft av kakao, och ger en röd aromatisk dryck. Utan tvekan ett av de finaste teerna i vårt sortiment.
Produktnamn Pris Antal
Korea Hadong Black - Prov (20 g)
119,00 kr
Korea Hadong Black, 50 gram
279,00 kr
Korea Hadong Black, 100 gram
529,00 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Vid foten av berget Jiri-san odlar man Koreas finaste teer. Korea tillverkar endast små mängder te, och det är mycket ovanligt med svarta teer, som i Korea kallas balhyocha. Det här exklusiva svarta teet görs på kinesiska varianten av tebusken, camellia sinensis. Bladen plockas för hand, för att sedan varsamt oxideras.
De lätt tvistade bladen har en naturlig doft av kakao, och ger en röd, aromatiskt söt men lätt brygd. Utan tvekan ett av de finaste teerna i vårt sortiment, som vi tror att du kommer att uppskatta.

Mer information

Mer information

Art.Nr. 82004
Ekologiskt Nej
Innehåll Svart te från Korea
Dosering 3 gram(ca1½ tsk) / 2 dl
Vattentemperatur 95-100 grader
Tid 2-3 minuter
Tips Testa att brygga flera gånger på samma blad (som grönt te)!

Recensioner

Kundrecensioner (7)

Ny upplevelseRecenserad av Emelie
Kvalitet
Prisvärd
Ny smak på te som jag aldrig träffat på innan. Tycker om den här sorten. Känns positivt överraskande att det smakar lite kakao utan att ha någon tillsats. Ett mycket fint te. (Skrevs den 2020-06-12)
annorlunda och utsöktRecenserad av Maria
Prisvärd
Kvalitet
En fantastisk doft av kakao och en något sträv eftersmak som påminner om raw choklad, även toner av torkad frukt, sött men balanserat. Ett annorlunda te som smakar utsökt.
Ny favorit. (Skrevs den 2017-06-13)
beroendeframkallandeRecenserad av Anette
Prisvärd
Kvalitet
Jag recenserar igen - för detta te är fullständigt beroendeframkallande. Hoppa över chokladen och ta en kopp av detta utsökta te istället. (Skrevs den 2017-03-02)
ny spänannde smakerfarenhetRecenserad av Anette
Prisvärd
Kvalitet
Wow! Så roligt det är med Te-centralens små smakprovspåsar jag får vid köp! Detta te är ett sådant - tack Amanda/Jan!
Doft av choklad i de torra bladen, komplex mild smak av torkad frukt, mustigt men milt ändå, lite smak av japanska Hojicha -bancha men inte lika sträv.
Detta te tror jag kommer att bli en favorit nu när säsongen för Darjeeling first flush är över. Ett kvälls-te för mig. Passar med vackra höstfärger. (Skrevs den 2016-10-15)
a treasureRecenserad av Dennis
Kvalitet
Prisvärd
If one is not intent upon using it as a breakfast tea, one can infuse it to a golden brew many times. I read somewhere that it is a quality attributed mostly to the rare wild teas that each infusion creates a unique harmonic of flavor and scent, so that one continues to explore the tea by re-infusing it even if one is well heeled. When this tea finally refuses to produce a next golden brew it can be boiled for a few seconds to produce one or two more very interesting variations. I use some root and twig teas that need to be boiled, so I have a small electric kettle set aside for breaking the clear-water only rule. (Skrevs den 2013-01-12)
Väl värt att bekanta sig med.Recenserad av sparris
Kvalitet
Prisvärd
Har druckit ett antal balhyocha och detta var minnesvärt, teet ger ifrån sig moln av doft torrt som bryggt, doftar choklad och nötter och smaken är förunderlig. Fin pirrande munkänsla. Kan rekommendera att brygga detta i en teskål, bara släng i önskad mängd blad, häll på vatten(jag använder 85°C) och vänta tills det svalnat lite. 2-3 omgångar kan man få ut. (Skrevs den 2012-11-13)
Speciell smak !Recenserad av Henrik
Prisvärd
Kvalitet
Hade först svårt för den nya smaken , en helt egen variant som jag inte känt förut , men redan efter andra bryggningen var jag såld , det finns inslag av rostade nötter bränt ris och en angenäm sötma , en unik och egen smak som jag känner igen från det gröna HaDong teet.
Det är mycket beroendeframkallande faktiskt , jag kan känna smaken i munnen fastän jag inte druckit det på ett tag och längta efter en kopp. Dyrt men mycket tillfredställande ;-) (Skrevs den 2012-10-22)

Skriv din egen recension

Endast inloggade kunder kan skriva recensioner. Vänlige logga in eller registrera dig