Ring +46 63 123 688

Välkommen till en riktig tebutik!

Keemun Congou

Ett av kinas mest kända svarta teer.
Produktnamn Pris Antal
Keemun Congou, 100 gram
59,00 kr
Keemun Congou, 250 gram
133,00 kr
Keemun Congou, 500 gram
254,00 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Keemun congou är ett aromatiskt men milt kinesiskt svart te. Keemun (efter orten Qimen) är det första svarta teet som producerades i Anhui-provinsen.
Ordet congou (??, skrivs numera gongfu), betyder "skicklighet", då bladen försiktigt ska rullas till långa slingrande stycken som påminner om kvistar.
Aromatiskt fruktig smak.

Mer information

Mer information

Art.Nr. 8025
Ekologiskt Nej
Innehåll Svart te
Dosering 2-3 gram(1½ tsk) / 2 dl
Vattentemperatur 95-100 grader
Tid 4-6 minuter
Tips Nej

Recensioner

Kundrecensioner (3)

Väldigt aromatiskt, fruktigt och söttRecenserad av Jimmy
Kvalitet
Prisvärd
Det här är mitt första Keemun/Qimen-te. Måste säga att smaken tog mig med storm. Jag hade ingen aning om att te kunde smaka så här. Smaken är kraftig, men samtidigt mjuk och söt.
Detta kanske inte är ett te att dricka flera gånger om dagen då man säkert kan få nog av den aromatiska smaken, men ett te att ta de gånger man är sugen på något sött.
Men det är också viktigt att veta att detta te varierar smaken ordentligt efter hur man ändrar variabler som mängd teblad, vattentemp och tid som bladen får dra.

Detta te blev direkt en av mina absoluta favoriter och jag kommer att köpa flera olika för hitta min personliga favorit bland dem.
Har du inte testat Keemun så har du gått miste om något speciellt. Att detta te dessutom är oerhört prisvärt är inte en nackdel. (Skrevs den 2017-03-10)
Delikat teRecenserad av Niklas
Kvalitet
Prisvärd
Ett mycket gott te med fin arom. Har läst mig till att det är det enda te som innehåller en slags olja som heter myrcenal och som ger teet dess sötma. (Skrevs den 2013-05-20)
Saknar karaktärRecenserad av tom lönnqvist
Prisvärd
Kvalitet
Ett billigare Keemun och det märks.Jag älskar den "feta" smaken som lämnar i gomen efter ett riktigt bra Keemun te.Något sådant finns inte här. (Skrevs den 2012-05-17)

Skriv din egen recension

Endast inloggade kunder kan skriva recensioner. Vänlige logga in eller registrera dig