Ring +46 63 123 688

Välkommen till en riktig tebutik!

Jade Dong Ding Oolong

Ett lätt och blommigt-fruktigt Formosa-oolong. Påminner en hel del om Tie Guan Yin.
Produktnamn Pris Antal
Jade Dong Ding, 50 gram
110,00 kr
Jade Dong Ding, 100 gram
199,00 kr
Jade Dong Ding, 250 gram
448,00 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

I tesammanhang kallas Taiwan fortfarande för sitt gamla namn Formosa. Speciellt är man mycket duktig på att tillverka halv-oxiderade teer, oolong (乌龙).
En av de mest populära sorterna kallas för Dong Ding (冻顶), ungefär "frusen (bergs)topp". Det är endast lätt oxiderat. De hårt rullade bladen har en lätt och blommig-fruktig doft, och ger en ljus brygd och en något fruktig smak.
Så här hårt rullade oolong-teer ska du förstås brygga många gånger på samma blad. Det är t.o.m. brukligt att kasta bort första korta bryggningen. Det kallar kineserna för "xi cha", dvs tvätta teet. Smaken utvecklas allt eftersom, och smakar lite olika för varje omgång.

Mer information

Mer information

Art.Nr. 9132
Ekologiskt Nej
Innehåll Oolong te
Dosering 7 gram/ 1 dl
Vattentemperatur 90-95 grader
Tid 30 sek. första gången, andra gången något kortare, därefter ökande dragtid.
Tips Tag dubbla mängden teblad och brygg helt kort (men förstås flera gånger).

Recensioner

Kundrecensioner (5)

UnderbartRecenserad av Eric
Prisvärd
Kvalitet
Detta är ett mycket gott té, men man måste hålla i tanken att det är ett väldigt ljust oolong, med en viss blomighet som inte kommer att falla alla i smaken. Gillar man däremot ljusa oolong är detta ett utomordentligt val. (Skrevs den 2015-08-06)
Milt och mjuktRecenserad av Alexander
Kvalitet
Prisvärd
Väldigt gott, går att brygga många gånger. Släng dock den första omgången som inte smakar så mycket. (Skrevs den 2014-08-05)
Gott.Recenserad av Kenneth
Kvalitet
Prisvärd
Fick med en liten gratispåse med detta te i min beställning. Ett väldigt gott oolongte. Jag förstår att en del häller bort den första bryggningen då den är ganska smaklös. Teet räcker dock till flera bryggningar. Fyra till fem är inga svårigheter. Minst. Bladen kommer i form av mycket små bollar men efter några bryggningar så vecklas de ut. En tesked fyller sedan nästan hela koppen med blad. Väldigt gott te som sagt. Mjukt och milt utan beska. Helt i min smak.
(Skrevs den 2014-03-23)
Försvann snabbtRecenserad av Chrix
Kvalitet
Prisvärd
Detta te hittade dotterns pojkvän.. Sen tog det slut. Han drack första dragningen å jag fick den andra dragningen. Så var båda parter nöjda. Friskt, aromatiskt. Räckte inte riktigt till en tredje dragning. (Skrevs den 2014-01-29)
Just så ska det smakaRecenserad av Ingela
Kvalitet
Prisvärd
Just så ska en bra Oolong smaka! Friskt, grönt och så välgörande för kropp och själ. Och så kan man ju brygga hur många gånger som helst på samma blad nästan... Ett måste i mitt teskåp! (Skrevs den 2013-07-22)

Skriv din egen recension

Endast inloggade kunder kan skriva recensioner. Vänlige logga in eller registrera dig