Ring +46 63 123 688

Välkommen till en riktig tebutik!

Integritetspolicy

Te-Centralen värnar om din personliga integritet. Personuppgifterna är dina, och vi lånar dem för att kunna fullgöra vår del av avtalet när du registrerar ett konto hos oss, eller när du beställer varor. Här beskriver vi hur vi hanterar dina personuppgifter inom ramen för vår verksamhet.

Personuppgiftsansvarig för dina uppgifter är Svenska Te-Centralen AB, i följande text kallat Te-Centralen, organisationsnummer: 556759-2836, Biblioteksgatan 13, 831 31 Östtersund.

Har du frågor angående integritetspolycin eller ett ärende kopplat till hanteringen av dina personuppgifter, är du välkommen att kontakta oss via kontaktformuläret  eller epost: kontakt @ tecentralen.se.

Den här informationen uppdaterades 2018-05-24.

Insamling av personuppgifter

Dessa uppgifter samlar vi in från dig, eller genererar från din aktivitet. 

  • Namn (förnamn, efternamn, i vissa fall mellannamn*)
  • Kontaktinformatiion, adress, epostadress, telefonnummer
  • Användargenererad information om din interaktion med Te-Centralen, som IP-adress, webläsarinställningar, platsinformation, klickade länkar
  • Identifikation, som organisationsnummer för företag, och personnummer*) för privatpersoner
  • Orderinformation, information om beställda varor, datum/tid, belopp, rabatter
  • Kundkategori, t.ex. student, återförsäljare eller privat kund.
  • Köpinformation, faktura, fraktsedel, varor, priser, rabatter, betalsätt, kortnummer**)
  • Finansiell information som kreditupplysningar
  • Önskelista, varor som du markerat i en "önskelista"
  • Varukorg, varor som du lagt i varukorgen sparas även om du inte avslutar köpet
  • Bonus; Poäng vid köp eller annan aktivitet som genererar poäng. Förändring av bonus, som användning vid köp.
  • Recensioner, omdömen du lämnar om våra varor
  • Supportinformation, t.ex. frågor, fotografier, underlag för reklamation.
  • Övriga uppgifter som lämnats i tävlingsbidrag, utvärderingar av event, övrig information som du lämnar i mail eller kontaktformulär till oss.

*) Te-Centralen behöver ditt personnummer endast om du betalar via faktura.

**) Te-Centralen hanterar inte ditt kortnummer, utan det gör den organisation som tillhandahåller betaltjänst (f.n. Ecster och Dibs). Delar av ditt kortnummer kan lagras i våra system.

Hur och varför vi använder dina personuppgifter

Här är en uppställning som beskriver vilka uppgifter vi behandlar, och varför vi har rätt att göra det.

Vad vi använder din data till Vår lagliga grund Kategori av personuppgifter Lagringstid
Hantera beställningar och köp Avtalsförpliktelse enligt Te-Centralens allmänna villkor
  • Kontaktuppgifter t.ex. namn, postadress, e postadress
  • Kontoinformation
  • Identifikationsnummer
  • Orderinformation
  • Betalningsuppgifter t.ex. kortnummer och kortinnehavare
  • Finansiell information
Fem år efter leverans
För att hantera ditt konto hos Te-Centralen Avtalsförpliktelse enligt Te-Centralens allmänna villkor
  • Kontaktuppgifter t.ex. e-postadress
  • Kontoinformation t.ex. användarnamn och lösenord
  • Identifikationsnummer
  • Orderinformation och orderhistorik
  • Betalningsuppgifter
  • Användargenererade data
  • Kundinställningar

Så länge du har ett konto hos Te-Centralen.

Sker ingen aktivitet på kontot, kan vi avsluta det fem år efter senaste aktivitet

För att hantera support- och garantiärenden och andra ärenden som inkommer till Te-Centralens kundtjänst/helpdesk Avtalsförpliktelse enligt Te-Centralens allmänna villkor för garanti, berättigat intresse för support och andra frågor.
  • Kontaktuppgifter t.ex. telefonnummer och e-postadress
  • Kontoinformation
  • Identifikationsnummer
  • Orderinformation såsom ordernummer, köpta produkter och leveranstidpunkt
  • Betalningsuppgifter såsom betalsätt
  • Användargenererade data
  • Anställning eller medlemskap som berättigar till förmåner
  • Korrespondens och annan information om supportärenden, som fotografier eller över
Fem år efter senaste kontakt i ärendet

För att uppfylla rättsliga förpliktelser enligt bokföringslagen, livsmedelslagen och andra lagar.

För att uppfylla krav på ekologiskt certifierad produktion/verksamhet

Rättslig förpliktelse

Berättigat intresse när det gäller certifieringar

  • Kontaktuppgifter t.ex. namn och adress
  • Kontoinformation
  • Identifikationsnummer
  • Orderinformation såsom datum för köp
  • Köpinformation
  • Betalningsuppgifter
  • Korrespondens och annan information om supportärenden eller reklamationer
Så länge som krävs enligt lag respektive certifieringsorgan. Normalt inte längre än sju år.
För att skicka nyhetsbrev och annan marknadsföring, samt utvärdering av den aktiviteten. Avtalsförpliktelser
  • Kontaktuppgifter såsom bostadsort
  • Kontoinformation
  • Orderinformation såsom orderhistorik
  • Användargenererade data såsom klick- och besökshistorik
  • Kundinställningar såsom val att ta emot nyhetsbrev eller annan marknadsföring
Så länge du har konto hos Te-Centralen, eller är prenumerant av vårt nyhetsbrev.

Vem vi delar dina uppgifter med

För att kunna fullfölja våra avtal och tillvarata vårat berättigade intresse enligt ovan, kan vi komma att dela dina personuppgifter med andra organisationer. 

  • Transport och logistikföretag (t.ex. PostNord och DHL)
  • Försäkringsbolag
  • Betaltjänster (t.ex. Ecster, Dibs, PayPal, Swedbank, Bankgirot, Nets)
  • Leverantör av mailtjänster (t.ex. Mailchimp)
  • Analys- och marknadsföringsföretag (t.ex. Google)
  • Statliga myndigheter (t.ex Skatteverket)
  • Certifieringsorgan (t.ex. SMAK som genomför vår ekologiska certifiering) Gäller kopia på fakturor och fraktsedlar.

Te-Centralen säljer eller tillhandahåller inte dina uppgifter till tredjepart utan ditt uttryckliga medgivande.

Cookies

Kakor eller cookies är små datafiler som sparas av din webläsare. Det finns en mängd olika cookies för olika ändamål. Vissa cookies är helt nödvändiga för att tjänsten överhuvud taget ska fungera, t.ex. för att hålla reda på innehållet i din varukorg, eller för att betalsystemen ska fungera.