Läcker mjuk kaka med matcha (te-pulver).

Den här läckra mjuka kakan är lätt att göra, och borde stå på varje teälskares bakmeny. Kokos ovanpå glasyr med grönt te ser härligt ut, och påminner i alla fall oss om när den första snön faller på gräset.

Till kakan:

150 gram smör
2 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 msk cooking matcha (japanskt pulverte)
2 tsk bakpulver
4½ dl vetemjöl
1 ½ dl mjölk eller grönt te

Till Glasyren:

100 gram smör
1 msk cooking matcha (japanskt pulverte)
2 tsk vaniljsocker
3½ dl florsocker
100 gram kokosflingor

Smält smöret och låt det kallna. Vispa ägg och socker så det blir vitt. Blanda ner bakpulvret i mjölet. Tillsätt resten av ingredienserna och rör till en jämn smet.
Häll i en smord långpanna, och grädda cirka 15 minuter i 175 grader, och låt den svalna något.
Smält smöret till glasyren. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och rör glasyren slät. 
Bred ut glasyren på kakan. Strö kokos över, innan glasyren har stelnat.