Ring +46 63 123 688

Välkommen till en riktig tebutik!

Hotellfrukost - finns det något bättre?

En av de viktigaste detaljerna vid en hotellvistelse, är frukosten. Och allt fler av besökarna på svenska hotell dricker te. Efterfrågan på ekologiska teer ökar ständigt. Lyckligtvis är det inte så komplicerat att se till att gästerna får ett te som är både gott och ekologiskt.

Snabbt och enkelt - men gott

Välj rätt te för att sätta en personlig prägel på upplevelsen, vilket förstås inte bara gäller frukosten. Det fungerar som vin, men till en bråkdel av priset.

Det finns massor med sorter att välja på. Du kan skräddarsy upplevelsen, så att den passar karaktären på ditt hotell eller din restaurang. Om ni inte hinner hantera lösviktste, kan du använda Te-Centralens enkla och effektiva koncept YeTea; läs mer om våra tepåsar här.

Konferens = mat och fika?

De bästa konferenserna involverar deltagarna aktivt. Aktiviteter för både hjärnan och resten av kroppen kräver en hel de engergi. Matpauser och fikastunder blir därför viktiga delar av konferensen, då man dessutom får möjlighet att socialisera lite grand. Så enkelt att höja kvaliteten på dessa möten genom att erbjuda riktigt bra te.

 

"Godare te - vilket enkelt sätt att få nöjdare gäster."  

 

Afternoon tea - vad ska man dricka?

Bland alla snittar och pålägg glömmer man ibland bort själva drycken. Champagne i all ära, men nu heter det ju afternoon tea av en orsak. Det behöver inte vara komplicerat att plocka fram en temeny, så att gästen känner att det finns ett urval. Variationen är enorm. Kanske ett kraftigt assam, ett blommigt första skördens darjeeling, och ett aromatiskt keemun... antalet teer beror förstås på hur många som gästerna efterfrågar. Kontakta oss, så hjälper vi er att bygga upp ett erbjudande som gör att alla gäster hittar något gott att dricka. 

Har vi råd med så dyrt te?

Kanske det blir för dyrt? Finns det ingen ekonomi i erbjudandet, så kan man inte fortsätta. Vi förstår också att alla utgifter adderas, och någon till slut måste betala. Men låt oss räkna vad den verkliga kostnaden för ett te är. Ett bra men billigt te hos oss, kostar runt 50:-/ 100 gram, eller 1 krona per kopp. Ett lite dyrare te kostar mellan 150:- och 200:- /100 gram, dvs fortfarande runt 3-4 kronor per kopp. En gäst som betalar 150 kronor, ibland 250 kroner eller ännu mer för afternoon tea, förväntar sig kanske inte ett budgetalternativ i kannan. Arbetskostnaden blir inte lägre för att teet är av dålig kvalitet.