Ring +46 63 123 688

Välkommen till en riktig tebutik!

Hojicha - bancha

Hojicha är en japansk delikatess. Det tillverkas på ett liknande sätt som sencha, men rostas därefter.
Produktnamn Pris Antal
Hojicha - bancha, 100 gram
99,00 kr
Hojicha - bancha, 250 gram
223,00 kr
Hojicha - bancha, 500 gram
426,00 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Hojicha är en japansk specialitet som blir allt populärare även hos oss. Det tillverkas på samma sätt som sencha (ångas, torkas, formas), men rostas därefter. Smaken blir mogen, mjuk och något söt. Eftersom rostningen tar bort mycket av koffeinet, är det i Japan vanligt att man dricker det på kvällen. Det är också vanligt att små barn dricker hojicha.
Konsten med ett bra hojicha är att ta ett bra grundte och inte rosta det för hårt eller länge. Smaken kan annars bli rökig och/eller sträv. Vi köper vårt hojicha direkt från ett plantage i Uji utanför Kyoto, där hojicha för övrigt är ett vardagste. Råvaran tas vid beskärningen av buskarna efter första skörden. Genom att det rostats lätt blir det mjukt och delikat med en lång eftersmak.

Mer information

Mer information

Art.Nr. 3006
Ekologiskt Nej
Innehåll Grönt te från Japan
Dosering 4 gram (ca1½ msk - 2 msk) / 2 dl
Vattentemperatur 95-100 grader
Tid 20-35 sekunder; kortast första gången, därefter ökande dragtid.
Tips Prova som iste på sommaren!

Recensioner

Kundrecensioner (15)

Positivt överraskadRecenserad av Rasmus
Prisvärd
Kvalitet
Set själv detta te som en förbättring av vanlig bancha. Gillar du bancha kommer du att älska detta! (Skrevs den 2019-04-16)
DelikatRecenserad av Maria
Prisvärd
Kvalitet
Mustig smak, fungerar utmärkt till mat, eller bara som det är, starkt beroendeframkallande pga. den härliga smaken och kan bryggas flera gånger. Utmärkt på kvällen då teinhalten är låg. En absolut måste i teväg. (Skrevs den 2017-07-02)
Kanon Recenserad av Jan
Kvalitet
Prisvärd
Överträffade alla förväntningar.
Härligt jordig smak med en lätt rökighet.
Doften är tung med viss fräschör.
Lätt att tycka om.
Dess låga halt av koffein gör det bra som kvällsdryck, ensam och i lugn och ro. (Skrevs den 2016-06-08)
Nja!Recenserad av Anna
Kvalitet
Prisvärd
Kan inte bestämma mig om jag skall gilla det eller inte..har provat det flera gånger. Jag gillar annars smaksatta teér. Det går även bra att blanda i ett smaksatt te för att ta bort det som sticker ut i smaken. Annars tycker jag det passar bäst att dricka till mat. (Skrevs den 2015-09-18)
annorlunda men gottRecenserad av Magnus
Prisvärd
Kvalitet
Detta te luktar fisk och hav tycker jag. men när man brygger det blir det en mer mild havston blandad med mjälla nöttoner. Men väldigt bra att blanda in med vanliga gröna teer för att få en liten "saltare" och jordigare ton.
(Skrevs den 2015-07-24)
Rökigt med friskt.Recenserad av Carl-Erik Engqvist
Prisvärd
Kvalitet
Ett fantastiskt te att avnjuta under kyliga höstkvällar. Trots den låga tonen av rökighetet känns det friskt och klart med en viss lätt gräddighet. Den vackra koppartonen på teet förstärker den här perfekta blandningen av en lång eftersmak och grön lätthet. Rekommenderas starkt. (Skrevs den 2014-10-22)
Favorit!Recenserad av V.
Kvalitet
Prisvärd
Köpte detta te och det blev snabbt en favorit. En tydlig rostad smak med nötiga toner. Ett annorlunda te med mycket speciell smak! Supergott! (Skrevs den 2014-09-15)
Annorlunda, men på ett bra sätt!Recenserad av Karin
Kvalitet
Prisvärd
Wow! Läckert te som påminner mig lite om genmaicha med sin rostade liksom hasselnötiga smak. Ett mjukt och väldigt trevligt te som jag kommer dricka mycket av. (Skrevs den 2014-08-18)
MatteRecenserad av Berit Lagerkvist
Kvalitet
Prisvärd
Ett te som passar jättebra till mat. Både till pajer sallader och till en grövre smörgås (Skrevs den 2014-04-10)
Intressant och annorlundaRecenserad av Per Mjöberg
Kvalitet
Prisvärd
Testade detta ganska annorlunda te och visste inte vad jag skulle förvänta mig. Det är gott men har en lite speciell, nötig och tydlig smak och en mustig, nästan rökig doft. (Skrevs den 2014-01-22)
Jättegod!Recenserad av Linda Sundström
Kvalitet
Prisvärd
Jättegott te, kommer absolut köpa det igen. (Skrevs den 2014-01-17)
Gott!Recenserad av Peter
Kvalitet
Prisvärd
En ny favorit i skafferiet! Teet har en rostad och fyllig smak som man bara vill ha mer utav.

Bryggd enligt anvisningarna med 90 gradigt vatten i Kyusu.

Rekommenderas starkt! (Skrevs den 2013-08-01)
En fantastisk smak av JapanRecenserad av Magnus Andersson
Kvalitet
Prisvärd
Jag letade länge efter det te som jag drack så mycket under min tid i Japan och landade till slut hos Amanda på Tecentralen. Detta goda te med en fantastisk smak av Japan är både prisvärt och lätt att beställa. Leveranstiden är kort och jag behöver bara traska ut i brevlådan för att hämta den. Hojicha från Tecentralen rekommenderas! (Skrevs den 2013-06-05)
Ett milt te med trevlig smakRecenserad av Sam
Kvalitet
Prisvärd
Fick ett smakprov på köpet till min senaste beställning och blev mycket glatt överraskad. Smaken är "höig" och välgörande mild. Lätt att brygga för en te-amatör då vattnet får koka till hundra grader. Bara att köra vattenkokaren hela vägen och hälla över bladen! (Skrevs den 2013-01-03)
Ny favoritRecenserad av Henrik
Prisvärd
Kvalitet
Efter första koppen hamnade detta te på min favoritlista.

Smaken är mild, men rik. Det har stor arom och lång eftersmak. Smaken är lite speciell och påminner en hel del om Genmaicha (riste), för den som provat det teet. Man kan brygga 3-4 gånger på samma teblad och ändå få ett gott te.

Jag blev minst sagt förvånad över brygginstruktionerna 2 msk te per kopp! Det är ändå inte så konstigt som det låter. Teet är mycket lätt och har stor volym. De 100 g jag beställde fyllde två stora påsar. (Skrevs den 2012-04-11)

Skriv din egen recension

Endast inloggade kunder kan skriva recensioner. Vänlige logga in eller registrera dig