Ring +46 63 123 688

Välkommen till en riktig tebutik!

Korea Hadong Jungjak

Ett handplockat grönt te, av utomordentlig premiumkvalitet. Jungjak plockas sist av de koreanska gourmet-sorterna, och har relativt stora blad.
Produktnamn Pris
Korea Hadong Jungjak 50 gram i påse
149,00 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

I Korea, Amandas gamla hemland, tillverkas de finaste teerna på sluttningarna av berget Jiri, där endast ekologisk odling är tillåten. Den prisbelönte temästaren Cho Yun-Seok i byn Hadong har en speciell process med mycket het wok, som lockar fram det bästa ur tebladen, vilket förstås även gäller denna jungjak. I Sydkorea är det ganska kallt, och skördesässongen börjar relativt sent, runt början av april. Jungjak (uttalas ungefär "chung-djak"), plockas senare än saejak, i mitten av maj, och bladen är därför större. Smaken är kraftigare än saejak, och vid överbryggning kan det bli lite bittert.
Det här teet är från skörden 2019.

Mer information

Mer information

Art.Nr. 82007
Ekologiskt Nej
Innehåll Grönt te från Korea
Dosering 3-4 gram(ca 1msk) / 2dl
Vattentemperatur 80 grader
Tid 2-3 minuter
Tips Bryggs flera gånger på samma blad.

Recensioner

Kundrecensioner (3)

Överraskande godRecenserad av Lotta
Prisvärd
Kvalitet
Detta te har nu blivit en favorit hos oss. Milt, gräsigt och väldigt underbart att dricka. Rekomenderar detta stark till alla som vill smaka ett lite annolunda te (Skrevs den 2018-11-02)
Positiv överraskningRecenserad av Rasmus
Prisvärd
Kvalitet
Detta var mitt första koreanska te och ångrar verkligen inte att jag provade det. Kostar lite mer än många andra gröna teer men det är verkligen ett te av absolut världsklass! Att teet har processerats genom wokning märks men detta är något som enbart förhöjer smaken och gör att den tydligt utmärker sig från premiumte från Kina eller Japan. (Skrevs den 2018-03-07)
Gott och smakriktRecenserad av Mats H
Prisvärd
Kvalitet
Ett fantastiskt gott och smakrikt grönt te utan minsta bitterhet. Man kan verkligen känna kvaliteten. Kom bara ihåg att brygga vid lägre temperatur (80°C). Om någon tycker det är dyrt, så håller jag inte med. I synnerhet som man kan brygga tre gånger på samma blad. Jag dricker det för det mesta som det är utan något till, men funkar bra till mat också (Skrevs den 2017-03-21)

Skriv din egen recension

Endast inloggade kunder kan skriva recensioner. Vänlige logga in eller registrera dig