Ring +46 63 123 688

Välkommen till en riktig tebutik!

Gyokuro Miyazaki

Ekologiskt
Gyokuro betyder "pärldagg" och brukar räknas som den japanska tekonstens kröning.
Produktnamn Pris Antal
Gyokuro Miyazaki (Eko) - 50 gram
144,00 kr
Gyokuro Miyazaki (Eko) - 100 gram
259,00 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Härligt grönskande gyokuro från Miyazaki i södra Japan. Fint ekologiskt te som ångats på japanskt vis. Mild och något söt. Kan bli bitter om den får dra i för hög temperatur. Gyokuro räknas som det finaste japanska teet. Buskarna täcks över de sista veckorna före skörd, för att locka fram extra mycket klorofyll och smak i bladen. Till skillnad från kinesiska teer som rostas eller steks, ångas japanska gröna teer, vilket gör att de behåller den intensivt gröna färgen. Smaken löser även ut ur bladen på ett annat sätt, så det är viktigt att tebladen får rinna av mellan bryggningarna.

Mer information

Mer information

Art.Nr. 9186
Ekologiskt Ja
Innehåll Grönt te
Dosering 4 gram(1½-2 tsk) / 2 dl
Vattentemperatur 60 grader
Tid 1 min
Tips Bryggs många gånger på samma teblad, men låt bladen rinna av mellan omgångarna.

Recensioner

Kundrecensioner (5)

Gudomligt gott!Recenserad av Berit
Kvalitet
Prisvärd
Vi fick ett te från en japansk vän som hälsade på oss. Det var gudomligt gott, men vad det var för slags te stod inte på påsen. Jag läste beskrivningen här spå sajten och chansade på att det var detta te. När jag fick teet och bryggde det så smakade det likadant och lika gott. Det var en fullträff! (Skrevs den 2018-02-01)
HärligtRecenserad av Erik-Jan
Prisvärd
Kvalitet
En Sencha med mycket karaktär i smaken. Härligt uppiggande och en fantastiskt grön te. (Skrevs den 2017-10-09)
Gott teRecenserad av Olof
Prisvärd
Kvalitet
Ett te som verkligen är gott. Det är mycket viktigt att vattnet inte är för varmt, då det annars verkligen blir beskt. Lite krångligt för mig som gillar hett te. Jag måste värma upp det såväl före som efter dragning. (Skrevs den 2017-04-15)
Lyx i vardagenRecenserad av Seth
Prisvärd
Kvalitet
Det här är ett underbart delikat te. Lätt och välsmakande. Tillred det med kärlek och omsorg och det kommer att ge dig samma kärlek tillbaka. Dra in doften av det innan du smakar - doften är halva njutningen.
Jag dricker det här i speciella stunder: när jag inte har bråttom men har tid och utrymme för kontemplation. Det är viktigt att ha ett öppet och stilla sinne om man verkligen skall njuta av ett sådant här te. Det är bortkastat som vardags-te innan man stressar iväg till tunnelbanan, bussen etc. Ge det tid och respekt. Då är det väl värt varje krona.
Jag kan även rekommendera att brygga det här kallt och dricka det som ett iste en varm sommardag. (Skrevs den 2016-06-26)
Ny favoritRecenserad av Robert
Kvalitet
Prisvärd
Detta te har precis det jag vill att ett grönt te ska ha. Det är friskt, lätt och väldigt grönt, lite gräsigt. Mycket tydlig smak, även efter andra och tredje bryggningen på samma blad. Ett typiskt japanskt te. (Skrevs den 2016-05-25)

Skriv din egen recension

Endast inloggade kunder kan skriva recensioner. Vänlige logga in eller registrera dig