Gunpowder

Betyg:
86%

Från 59,00 kr

I Lager
Art.Nr.
4649
Grupperade produktens varor
100 gram
59,00 kr
250 gram
133,00 kr
500 gram
260,00 kr
1000 gram
495,00 kr
LojalitetspoängTjäna 100poäng genom att skriva en recension
Ett enkelt grönt te, dricks som det är, eller som bas t.ex. tillsamans med färsk mynta.

Klassiskt grönt te från Kina som känns igen på de ihoprullade små kulorna. Det kinesiska namnet är zhu cha (珠茶), är lite enklare att förstå sig på, då det betyder "pärl-te". Ett rent grönt te utan någon smaksättning.

Världens största konsumenter av gunpowder-te är dock inte kineser utan nordafrikaner. Speciellt i Marocko dricker man gärna mint-te gjort på gunpowder, färsk mynta och inte så lite socker.

De små bollarna vecklar ut sig när de kommer i hett vatten. Gott att dricka som det är, eller som bas för egna smaksättningar. Har du inte mynta, kan du prova med svarta-vinbärsblad som fått torka i ugnen.

Namnet då? Jo, den ena teorin är att man tyckte att det faktiskt såg ut som det korniga krut som man använde på den tiden. Den andra teorin  - som är lite roligare - går ut på att en västerländsk teköpare provar olika sorter på plats i Kina. Den ivriga kinesiska tesäljaren säger "Prova det här - det är nybryggt!". "Nybryggt" heter på kinesiska "gang pao de", så västerlänningen säger att det där gunpower smakade gott.... Vad som är sant och inte kommer vi kanske aldrig få veta.

 

Mer information:
EkologisktJa
Art.Nr.4649
IngredienserGrönt te från kontrollerade ekologiska odlingar.
Dosering3-4 gram(ca 2 tsk) / 2 dl
Vattentemperatur80-85 grader
Tid1-2 minuter
Tipsbryggas 3 ggr på samma te
UrsprungKina
Skriv din egen recension
Om du är inloggad kan du också skriva recensioner! Logga in eller skapa ett konto

Andra intressanta produkter