Ring +46 63 123 688

Välkommen till en riktig tebutik!

Grusinien Extra

Gillar inte bittert? Prova det här svarta teet från en liten georgisk teodling som ger ett vackert te med en fyllig smak. Helt utan beska.
Produktnamn Pris Antal
Grusinien Extra - 100 gram
99,00 kr
Grusinien Extra - 250 gram
223,00 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Det här teet tillverkas på ett litet plantage i Georgien, vars gamla namn är Grusinien. Sedan början av 1900-talet har man producerat te, och har speciellt inriktat sig mot att göra fylliga teer som inte blir bittra. Det är nämligen sådana teer som gör sig bäst när man brygger i samovar.
Du behöver förstås ingen samovar för att njuta av det här teet, men låt det gärna dra en stund, så du får ut alla spännande smaker. Ingen risk att det blir bittert. (Vi råkade ofrivilligt brygga det 5-6 timmar. Det blev förstås kallt, men inte bittert.) Det här teet är från skörden 2018.

Mer information

Mer information

Kravmärkt Nej
Art.Nr. 40002
Ekologiskt Nej
Innehåll Svart te
Dosering 2-3 gram (2 tsk) / 2dl
Vattentemperatur 95-100 grader
Tid 5-7 minuter
Tips Nej

Recensioner

Kundrecensioner (3)

Gott utan beskaRecenserad av Maria
Kvalitet
Prisvärd
Gott te som med fördel kan dra länge, fin neutral smak med en del sötma, passar bra i samovar,men går även att brygga på vanligt sätt. Prisvärt. (Skrevs den 2017-11-25)
FantastisktRecenserad av Juha
Prisvärd
Kvalitet
Ett fantastiskt gott mustigt te med lite speciell smak, kan stå och dra länge utan att bli bittert. Rekommenderas. (Skrevs den 2017-03-21)
gott och intressantRecenserad av Anette
Prisvärd
Kvalitet
Kraftigt, ganska stora blad och rejäl färg. Intressant att det går bra att glömma teet i koppen utan beska. Gott, en det finns absolut mer spännande teer. Dock kommer jag säkert att köpa detta igen någon gång. (Skrevs den 2017-03-17)

Skriv din egen recension

Endast inloggade kunder kan skriva recensioner. Vänlige logga in eller registrera dig