Genmaicha Uji
Från 89,00 kr
I Lager
Art.Nr.
3005

Rustika smaker från rostat ris, tillsammans med en elegant sencha från vårens första skörd.
Rostat ris tillsammans med sencha blir genmaicha. Rustika rostade toner från riset parat med elegansen från första skördens sencha, det är verkligen något speciellt. Ibland kallas genmaicha felaktigt för "popcorn-te", men det görs ju som sagt på ris, inte majs.
Vi brukar ibland kalla genmaicha "japans barkbröd". Man kan förmoda att det ursprungligen uppstod för att ris var billigare än te. Men det är länge sedan, och genmaicha har blivit en populär tesort i sin egen rätt.
Vår genmaicha kommer från Uji utanför Kyoto, den japanska tekulturens vagga.
Kan drickas som det är, eller till lättare maträtter.
Vi brukar ibland kalla genmaicha "japans barkbröd". Man kan förmoda att det ursprungligen uppstod för att ris var billigare än te. Men det är länge sedan, och genmaicha har blivit en populär tesort i sin egen rätt.
Vår genmaicha kommer från Uji utanför Kyoto, den japanska tekulturens vagga.
Kan drickas som det är, eller till lättare maträtter.
Ekologiskt | Nej |
---|---|
Art.Nr. | 3005 |
Ingredienser | Rostat ris samt grönt te odlat i Uji, utanför Kyoto, Japan. |
Dosering | 4 gram(1½tsk) / 2 dl |
Vattentemperatur | 80 grader |
Tid | 1 minut |
Tips | Bryggas flera gånger på samma blad |
Ursprung | Japan |
Skriv din egen recension