Frösöblomster®

Betyg:
96%

Från 89,00 kr

I Lager
Art.Nr.
5028

Sedan 1 januari 2022 gäller ändrade regler för ekologiska produkter inom EU. Det betyder att det som säljs som ekologiskt te endast får smaksättas med aromer som kommer från namngivande produkt. T.ex. måste jordgubbsarom till 95% komma från jordgubbar, och inte vara sammansatt av citron m.m. 

Det gör att den här produkten - som tidigare var ekologisk - numera säljs som ingredienscertifierad. Det betyder att vissa ingredienser (speciellt basteet) fortfarande är ekologiskt odalt. I så framgår det av ingrediensförteckningen.

Grupperade produktens varor
100 gram
89,00 kr
250 gram
200,00 kr
500 gram
392,00 kr
LojalitetspoängTjäna 100poäng genom att skriva en recension

Det öppna, inbjudande jämtländska landskapet förtjänar sitt eget te. I den här nygamla blandningen, ville vi förena jämtländska smaker med asiatisk tekultur.

När vi ville göra en egen teblandning som förenar det svenska och det asiatiska, dök den här tanken upp: Ett te med smaker som går att finna här i Jämtland. Vi  brukar säga att det är ett oexotiskt te. Lite som en återspegling av landskapet, med blommor och bär. Som bas har vi ett fint svart helbladigt te från Sri-Lanka (Ceylon), aromatiskt och inte för dominerande.

Men vad skulle vi kalla vår skapelse? När Jan växte upp, kunde Peterson-Bergers musik ofta snurra runt på skivtallriken i det jämtländska hemmet. Wilhelm Peterson-Berger kom ifrån Ångermanland, men förälskade sig i Jämtland, och byggde ett hus åt sig på Frösön med utsikt över Storsjön och fjällen. Han skrev bland annat en rad pianostycken som han kallade Frösöblomster. Det är ett fantastiskt namn, och så blev Frösöblomster® vår te-hyllning till den plats där Te-Centralen ligger.

Det här är vår mest populära teblandning. Smaken ledsnar man inte på så lätt, och det är även en populär present.

 

Mer information:
EkologisktNej
Art.Nr.5028
IngredienserSvart te*, naturlig arom, jordgubbsbitar*, frystorkade hallonbitar*, rosenblad*, ringblommor*. *)Från kontrollerade ekologiska odlingar. Verifierat av SMAK Certifiering, SE-EKO-03.
Dosering2-3 gram(ca 1½tsk) / 2 dl
Vattentemperatur95-100 grader
Tid3 - 5 min
Skriv din egen recension
Om du är inloggad kan du också skriva recensioner! Logga in eller skapa ett konto

Andra intressanta produkter