Burk, Frösöblomster® 100 gram

179,00 kr
I Lager
Art.Nr.
5028-tin

Sedan 1 januari 2022 gäller ändrade regler för ekologiska produkter inom EU. Det betyder att det som säljs som ekologiskt te endast får smaksättas med aromer som kommer från namngivande produkt. T.ex. måste jordgubbsarom till 95% komma från jordgubbar, och inte vara sammansatt av citron m.m. 

Det gör att den här produkten - som tidigare var ekologisk - numera säljs som ingredienscertifierad. Det betyder att vissa ingredienser (speciellt basteet) fortfarande är ekologiskt odalt. I så framgår det av ingrediensförteckningen.

LojalitetspoängTjäna 100poäng genom att skriva en recension
Fin presentburk med 100 gram av vår populära teblandning Frösöblomster®. Svart te med smak som hämtat inspiration från det öppna jämtländska landskapet.

Vårt populära Frösöblomster® är en blanding av asiatisk tekonst och smaker som går att finna här i Jämtland, där Te-Centralen ligger. Basen är ett fint ekologiskt svart ceylon-te, dvs från Sri Lanka. 

Kompositören Wilhelm Peterson-Berger blev så tagen av det jämtländska landskapet, att han byggde ett hus på Frösön, som så småningom blev hans permanentbostad. Här komponerade han bland annat sina kända pianostycken Frösöblomster. Vilket namn skulle bättre kunna beskriva vår teblandning?

Höjd burk: 14 cm, diameter 8,5 cm. Innehåll netto: 100 gram.

Mer information:
EkologisktNej
Art.Nr.5028-tin
IngredienserSvart te*, naturlig arom, jordgubbsbitar*, frystorkade hallonbitar*, rosenblad*, ringblommor*. *)Från kontrollerade ekologiska odlingar. Verifierat av SMAK Certifiering, SE-EKO-03.
Dosering2-3 gram(ca 1½tsk) / 2 dl
Vattentemperatur95-100°C
Tid3 - 5 min
Skriv din egen recension
Om du är inloggad kan du också skriva recensioner! Logga in eller skapa ett konto