Ring +46 63 123 688

Välkommen till en riktig tebutik!

Ekologiskt te - direkt från Sveriges äldsta tebutik på nätet

Varför ska jag köpa ekologiskt te hos Te-Centralen?Ekologiskt te

Några av skälen:

1. Allra mest tjänar de som arbetar på teplantagen på detta, eftersom de då slipper hanteringen av giftiga ämnen.
2. Vattenmiljön och den ekologiska mångfalden i ursprungsländerna, mår bättre av ekologisk odling.
3. Du bidrar till att öka efterfrågan på ekologiska produkter, vilket underlättar omställningen till ekologiskt jordbruk.

Här kan du läsa mer:

Hos Te-Centralen får du garanterat ekologiskt te

EU ekologisk logga

Te-Centralen har ett brett sortiment av ekologiska teer. Hos oss kan du vara helt säker på att teerna verkligen är ekologiska, oavsett om de är svarta eller gröna, smaksatta eller inte. De certifieringsprocesser teerna genomgår, garanterar en obruten kedja av kontrollerade företag – från teplantagen och ända till dig som kund. I varje led måste de företag som hanterar teerna kunna visa att konventionella och ekologiska produkter skiljs åt. Dessutom kräver certifieringen att vi själva kontrolleras varje år; bland annat måste vi redovisa hur vi håller reda på att produkterna Te-Centralen köper in certifieras på rätt sätt.

Enligt gällande EU-regler måste alla företag som hanterar ekologiska produkter (i vårt fall t.ex. att importera, blanda eller ösa upp te) vara certifierade. För att konsumenten ska se att varan är ekologisk, ska EU-loggan för ekologiska produkter användas. Till vår glädje valde EU ett blad, som vi givetvis tolkar som ett teblad!

 

Varför inte KRAV-märkt?

I Sverige är KRAV-märket fortfarande en känd symbol för ekologiska produkter. KRAV-reglerna baseras på ekologisk grund med ytterligare krav på bland annat hälsa, socialt ansvar, klimatpåverkan och vattenbruk. KRAVs regler är ibland striktare än reglerna som gäller för EU:s certifiering för ekologisk produktion.

Vi var KRAV-certifierade åren 2010-2017. Eftersom KRAV-reglerna är striktare än vad lagen kräver för ekologisk odling, måste förutom den "vanliga" internationella ekologiska certifieringen ytterligare kontroller och intyg till, för att kunna certifiera produkterna. Det kan vara svårt för ett litet företag som oss att kontrollera arbetsförhållanden, vattenbruk och förpackningslösningar för företag på andra sidan jordklotet. Eftersom vi har så många produkter från en massa olika länder, blev det till slut för mycket arbete, och i slutet av 2017 valde vi därför att enbart certifiera verksamheten med EU-certifieringen.