Ring +46 63 123 688

Välkommen till en riktig tebutik!

Ekologiskt te - direkt från Sveriges äldsta tebutik på nätet

Varför ska jag köpa ekologiskt te hos Te-Centralen?Ekologiskt te

Några av skälen:

1. Allra mest tjänar de som arbetar på teplantagen på detta, eftersom de då slipper hanteringen av giftiga ämnen.
2. Vattenmiljön och den ekologiska mångfalden i ursprungsländerna, mår bättre av ekologisk odling.
3. Du bidrar till att öka efterfrågan på ekologiska produkter, vilket underlättar omställningen till ekologiskt jordbruk.

Här kan du läsa mer:

Hos Te-Centralen får du garanterat ekologiskt te

EU ekologisk logga

Te-Centralen har ett brett sortiment av ekologiska teer. Hos oss kan du vara helt säker på att teerna verkligen är ekologiska, oavsett om de är svarta eller gröna, smaksatta eller inte. De certifieringsprocesser teerna genomgår, garanterar en obruten kedja av kontrollerade företag – från teplantagen och ända till dig som kund. I varje led måste de företag som hanterar teerna kunna visa att konventionella och ekologiska produkter skiljs åt. Dessutom kräver certifieringen att vi själva kontrolleras varje år; bland annat måste vi redovisa hur vi håller reda på att produkterna Te-Centralen köper in certifieras på rätt sätt.

Enligt gällande EU-regler måste alla företag som hanterar ekologiska produkter (i vårt fall t.ex. att importera, blanda eller ösa upp te) vara certifierade. För att konsumenten ska se att varan är ekologisk, ska den nya EU-loggan för ekologiska produkter användas. Till vår glädje valde EU ett blad, som vi givetvis tolkar som ett teblad!

 

Vissa teer är KRAV-märkta

KRAV-märket I Sverige är KRAV-märket fortfarande en känd symbol för ekologiska produkter. KRAV-reglerna baseras på ekologisk grund med höga krav på bland annat hälsa, socialt ansvar, klimatpåverkan och vattenbruk. KRAVs regler är ibland striktare än reglerna som gäller för EU:s certifiering för ekologisk produktion.

KRAV är icke vinstdrivande organisation och för att få använda KRAV-märket måste man genomgå en årlig certifiering samt betala en avgift. Vi är KRAV-certifierade sedan 2010.

 

Läs mer om certifieringen på KRAVs hemsida.