Earl Grey Classic

Betyg:
91%

Från 89,00 kr

I Lager
Art.Nr.
4702
Grupperade produktens varor
100 gram
89,00 kr
250 gram
200,00 kr
500 gram
392,00 kr
1000 gram
757,00 kr
LojalitetspoängTjäna 100poäng genom att skriva en recension

Ett smakrikt Earl Grey, fullt med finaste bergamottolja. Varje leverantör har sin variant, och det här är en fyllig sort med den bästa bergamott-oljan man kan tänka sig.

Ett smakrikt Earl Grey - fint svart te smaksatt med bergamottolja.

Bergamott är en liten citrusfrukt, och oljan framställs genom att pressa skalet. Den finaste bergamotten kommer från Sicilien, och våra kunder gillar den naturligt fruktiga smaken. Det här är den populäraste smaksättningen på te i Sverige, och ett av våra populäraste teer. Prova själv, så förstår du varför.
En kund berättade att hennes man dricker aldrig te, bara kaffe, men han går med på att prova när hon köpt nytt te. En dag var hon så glad och sa att hon behöver en stor påse idag, eftersom hennes man vill dricka också, och inte bara prova.

Namnet då? Det kommer från adelsmannen Charles Grey, engelsk premiärminister och andra Earlen av Grey. Han skulle fått te och recept i gåva av en tacksam kinesisk mandarin (adelsman) då han eller hans mannar räddade mandarinens son från drunkning 1803. Hur det skulle gått till är en smula oklart, eftersom Charles Grey aldrig satte sin fot i Kina.

En annan version berättar att earlen hade beställt te från Kina, och ombord på samma skepp fanns en last med bergamottolja. Under resans gång gick ett fat olja sönder, och rann över earlens te. Man befarande att han skulle kassera lasten, men istället blev han så förtjust över smaken att han bad ett teföretag tillverka en sådan blandning för försäljning och kalla den earl grey.

Och det var bara två av många versioner. Det är sådana berättelser man kan fundera på när man sippar sitt Earl Grey Classic.

Mer information:
EkologisktJa
Art.Nr.4702
IngredienserSvart te från kontrollerade ekologiska odlingar och naturlig arom.
Dosering2-3 gram(ca 1½tsk) / 2 dl
Vattentemperatur95-100 grader
Tid3-5 minuter
Skriv din egen recension
Om du är inloggad kan du också skriva recensioner! Logga in eller skapa ett konto

Andra intressanta produkter

Nyss visade produkter
No recently views items
Töm alla