Produktbeskrivning
Detaljer
En av de mest populära sorterna kallas för Dong Ding (冻顶), ungefär "frusen (bergs)topp". Det är endast lätt oxiderat, och ska ha en blommig smak.
Så här hårt rullade oolong-teer ska du förstås brygga många gånger på samma blad. Det är t.o.m. brukligt att kasta bort första korta bryggningen. Det kallar kineserna för "xi cha", dvs tvätta teet. Smaken utvecklas allt eftersom, och smakar lite olika för varje omgång.
Det här är ett riktigt blommigt premium-te, med en söt och blommig doft. Dong Ding är ursprungligen en Taiwanesisk specialitet. Det här är tillverkat i Kina, men av en taiwanesisk temästare, och har därför fått namnet Dong Ding.
Mer information
Mer information
Kravmärkt | Nej |
---|---|
Art.Nr. | 12027 |
Ekologiskt | Nej |
Innehåll | Oolong te |
Dosering | 7 gram/ 1 dl |
Vattentemperatur | 90-95 grader |
Tid | 30 sek. första gången, andra gången något kortare, därefter ökande dragtid. |
Tips | Tag dubbla mängden teblad och brygg helt kort (men förstås flera gånger). |
Recensioner
Skriv din egen recension
Endast inloggade kunder kan skriva recensioner. Vänlige logga in eller registrera dig