Ring +46 63 123 688

Välkommen till en riktig tebutik!

Dimbula OP

Dimbula OP är ett storbladigt ceylon-te med en underbart aromatisk smak av honung.
Produktnamn Pris Antal
Dimbula OP, 100 gram
59,00 kr
Dimbula OP, 250 gram
133,00 kr
Dimbula OP, 500 gram
254,00 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Dimbula OP kommer från i Dimbula-regionen i Balangoda distriktet. Bladens utseende är mörkt, långt, storbladigt ceylon-te med en underbart aromatisk smak. Det stora bladen ger ett ganska milt te. Flera kunder oberoende av varandra har sagt att det smakar honung; det är bara att hålla med.

Mer information

Mer information

Art.Nr. 9501
Ekologiskt Nej
Innehåll Svart te
Dosering 2-3 gram(1½ tsk) / 2 dl
Vattentemperatur 95-100 grader
Tid 5-7 minuter
Tips Nej

Recensioner

Kundrecensioner (6)

Vad fick jag för té...?Recenserad av Per
Prisvärd
Kvalitet
5 stjärnor av 5 recensenter mellan 2012 och 2017... jag förstår ingenting.
Gick téskörden helt åt skogen efter 2017??
Det här var dessvärre ett av de mest smaklösa téer jag druckit på mycket länge. Helt karaktärslöst, och huvudsakligen smaklöst.
Om jag har tappat smaken så har min fru det också, som instämmer till 100 %.
------------------------
Te-Centralen svarar:
Näe, det smakar ungefär som det har gjort de senaste åren. Däremot stämmer det, att det är ett mildare te. Förväntar man sig styrkan från ett BOP, CTC eller fannings, är det förstås lätt att bli besviken. (Skrevs den 2019-01-22)
Fint ceylonteRecenserad av Maria
Kvalitet
Prisvärd
Stora fina blad som obryggda har en fruktig doft och en honungssötma. Varmt är teet ett neutralt ceylonte med lagom fyllighet, varken lätt eller tungt. När teet svalnar kommer en fin sötma fram, den är diskret och finns med som en ljuv eftersmak. Ett mycket gott ceylonte som är klart prisvärt. (Skrevs den 2017-07-07)
Mycket gott teRecenserad av Lotta
Kvalitet
Prisvärd
Väldigt gott te när jag vill ha ett vanligt te utan några söta smaker. Passar dock utmärkt att äta något sött till. (Skrevs den 2015-08-25)
Mycket gott bryggt kallt!Recenserad av Margareta
Kvalitet
Prisvärd
Väldigt gott och enkelt brygga KALLT i en stor glasburk i kylskåpet under natten! Passar fint som måltidsdryck också, serverat i vackert glas! Doften är ljuvlig och framträder fint även som kall dryck. (Skrevs den 2014-08-11)
Ett bra teRecenserad av Henrik
Prisvärd
Kvalitet
Stora klippta blad , en fyllig smak med lagom beska samt en egen karaktär , tycker sötman ligger i bakgrunden och inte så framträdande förrens teet svalnat lite då det får en sötare smak.
Ett prisvärt och gott te ;-) (Skrevs den 2012-10-23)
Med en doft av fin mogen aprikosRecenserad av Margareta
Prisvärd
Kvalitet
Serverat i vacker kopp, och lite avsvalnat så man känner den fina aromen, är det här ett te att bjuda sin favoritmoster på. Gärna med små bakverk till, och det är ett te man inte blandar med citron eller socker. Man får en känsla av att ha bitit i en perfekt mogen aprikos, eller tuggat på en nyss skördad och skalad färsk sötmandel. Kanhända man känner flyktigt aromen av fin sommarhonung också. (Skrevs den 2012-02-09)

Skriv din egen recension

Endast inloggade kunder kan skriva recensioner. Vänlige logga in eller registrera dig