Ring +46 63 123 688

Välkommen till en riktig tebutik!

Dento™ Matcha, burk 40 gram

Matcha-te har fått epitet som hälsote, vilket gjort att det sprids utanför de inbitna tenördarnas krets. Precis som med annat te finns det stora variationer när det gäller kvalitet. Vi köper vårt matcha-te direkt där det produceras i Uji utanför Kyoto, Japans kanske mest kända matcha-distrikt. Dento™ Matcha är inte speciellt bittert, utan snarare sött, med en enormt lång och angenäm eftersmak.


Klicka på bilden så visar Amanda i vår video hur du vispar matcha:

Lagerstatus: I lager

199,00 kr
  • Köp 2 för 179,00 kr st och Spara 11%

Produktbeskrivning

Detaljer

Matcha-te är trendigt, inte minst för att det sägs vara nyttigt. Någon nyhet är det däremot inte, då det varit kärnan i den japanska tekulturen sedan det kom från Kina under medeltiden. Vårt matcha-te köper vi direkt från ett plantage strax utanför Kyoto. Smaken är kraftig, med en lätt sötma och mycket begränsad bitterhet.
De sista veckorna före skörd täcks buskarna över, antingen med ett tyg, eller ett enkelt tak. (På samma sätt som vid tillverkning av Gyokuro). Bladen rullas inte, utan får torka platt efter ångningen. Bladnerven tas bort, och det som är kvar mals i stenkvarn till ett fint pulver. Eftersom ditt matcha-te kommer i en tät burk som du kan återförsluta med skruvlocket, kan du vara säker på att det håller sig fräscht länge.
Att tillaga matcha behöver inte vara svårt, men ska man göra det riktigt fint är det en konst.
Det finns olika sätt att bereda matcha på, dels tjock respektive tunn matcha. Dessutom finns det olika skolor och filosofier när det gäller vispningen. Här beskriver vi en metod för tunt matcha:
Man värmer vattnet till 80 grader. Tag cirka 1.75 gram matcha i en skål. (Det motsvarar ett och ett halvt bambumått, om du har ett sådant.) Häll i vatten, cirka 0,8 dl. Vispa kraftigt med bambuvisp, runt 30 sekunder, tills du får ett tätt skum på toppen av teet.
Smaken är mycket intensiv. Detta matcha produceras i Uji utanför Kyoto, Japans kanske mest kända matcha-distrikt. Eftersom små blad använts, är det extra rikt på antioxidanter. Dento™ Matcha är inte speciellt bittert, utan snarare sött, med en enormt lång och angenäm eftersmak.
Ibland brukar man i recept referera till matcha-te som "grönt tepulver". Eftersom man får i sig alla antioxidanterna, börjar ord som "mirakelpulver" och superté användas.
Beställ nu, så ser du om det kan vara något för dig.

Mer information

Mer information

Art.Nr. 3003
Ekologiskt Nej
Innehåll Malt grönt te från Japan
Dosering 1,75 gram(ca 1tsk) / 75 ml vatten
Vattentemperatur 80 grader
Tid Nej
Tips Nej

Recensioner

Kundrecensioner (19)

VardagslyxRecenserad av Rasmus
Prisvärd
Kvalitet
Smak som påminner om spenat. Är man ny till matcha så är en bambuvisp ett måste! Gjorde misstaget att snåla på det och använda en vanlig visp vilket inte gav något särskilt bra resultat. Finns godare matcha om man är villig att lägga lite mer pengar. (Skrevs den 2019-04-16)
Ett underbart gott matchaRecenserad av Therese
Prisvärd
Kvalitet
Ett mycket fint och klargrönt te med vackert skum och fina smaknyanser som påminner om grönt gräs och spenat, fastän med lite sötma.

Ett klassiskt matcha som är har blivit ett måste varje morgon.

För dem som tycker det är svårt att få till ett skum vill jag ge ett tips:
Ta en lite mindre mängd vatten, (jag brukar ha 65 - 70 grader) och vispa först sakta för att sedan öka tempot. När man arbetat upp ett skum kan man sedan fylla på med lite mer vatten om man vill. (Skrevs den 2019-03-03)
Mycket fint teeRecenserad av Nahir Alfonso
Kvalitet
Prisvärd
Enkelt och smidigt att köpa tee (Skrevs den 2018-01-27)
SupernöjdaRecenserad av Birgitta
Prisvärd
Kvalitet
Jag/Vi är supernöjda med Dento Matcha. Mycket bra kvalitet!
Dessutom är vi otroligt nöjda med den fantastiska service som Du alltid levererar. Du kommer ihåg oss och har alltid varma ord på vägen ! Vi har handlat hos Dig sedan Du öppnade och kommer att fortsätta trots att vi bor på Lidingö! Du är BÄST! (Skrevs den 2018-01-23)
God matcha med bra sötma. PrisvärdRecenserad av Gwynedd Forsberg
Kvalitet
Prisvärd
En favvo bland matchateer. Dock lite svårlöst, lätt att det blir klumpar trots att man vispar rejält. (Skrevs den 2018-01-22)
Gott men behöver verkligen vispasRecenserad av Maria
Prisvärd
Kvalitet
Ett gott matcha som är riktigt drygt, behöver dock vispas riktigt ordentligt-annars blir det klumpar. Så bra bambuvisp och gott om tid krävs, men är värt ansträngningen. (Skrevs den 2017-07-02)
god men tänk på att testa er fram när det gäller doseringenRecenserad av Marie-Louise Runesdotter
Prisvärd
Kvalitet
Glad att jag äntligen tagit mig i kragen och har börjat dricka detta fantastiska te. (Skrevs den 2017-02-13)
Bra förpackning, bra pulver, bra smakRecenserad av Mio Mattsson
Prisvärd
Kvalitet
Testat en hel del olika matcha genom mina dagar och konsumerar det i stort sett varje dag. Jag gillar Dento-matchat som säljs här bäst. Dels då det håller hög kvalite och är förpackat på ett bra och smidigt sätt så det blir lätt att använda.

Önskar dock att det fanns i större burkar, men jag antar att det är för att behålla färskheten. Man drar väl igenom typ 120 gram per månad så då måste man beställa 3 burkar vilket är lite smådrygt, men annars är det kanon och jag har inget direkt att klaga på.

(Skrevs den 2017-01-05)
Gott milt Matcha teRecenserad av Anette Gurmark
Prisvärd
Kvalitet
Gott Matcha te som är lätt att vispa. Ett måste varje morgon! (Skrevs den 2016-06-19)
MatchaRecenserad av Camilla Österberg
Kvalitet
Prisvärd
Matcha te har en lite annorlunda smak än "vanligt" te tycker jag men ett mycket bra te och tyvärr en lite dyrare sort (Skrevs den 2016-06-16)
Gott!Recenserad av Jassmin
Kvalitet
Prisvärd
Förstår inte vad folk menar med att den har någon "sötma". Känner inte att den är söt överhuvudtaget! Däremot en angenäm smak, påminner personligen om spirulina/vetegräs/chlorella i smaken. Tycker det smakar helt okej! Gott att baka med! (Skrevs den 2016-04-27)
Very good MatchaRecenserad av Karin Hansen
Kvalitet
Prisvärd
Good taste but sometimes a bit difficult to mix so do allow for the extra time for preparations. (Skrevs den 2016-03-23)
Gott men dyrtRecenserad av emelie königsson jonsson
Kvalitet
Prisvärd
Super gott matcha te med en djup klar grön färg. Lite dyrt men det är allt matcha te. Känns lyxigt! (Skrevs den 2015-10-11)
Lyxig känsla, gottRecenserad av Elisabeth Larsson
Kvalitet
Prisvärd
Riktigt bra (Skrevs den 2014-09-10)
Annorlunda men gottRecenserad av Ulrika Fahlén
Kvalitet
Prisvärd
En annorlunda upplevelse av grönt te. Det har en intensiv smak med inslag av färskt gräs. Teet blir inte beskt och är därför väldigt behagligt att dricka. Levereras i en fin burk som också bevarar färskhet länge. (Skrevs den 2013-11-18)
Underbara Matcha!Recenserad av Katrin
Kvalitet
Prisvärd
Jag hade provat Matcha och tyckte att det var speciellt, men inte mer än så. Vid något tillfälle när jag var på Te-Centralen köpte jag en burk Dento Matcha som jag förvarade i kylen. Förra vintern blev jag sugen och nyfiken att prova. Tog fram burken och bambuvispen och satte fart. Nu var det rätt tid för nu smakade det så fylligt och gott. Jag har blivit beroende och kan inte vara utan min underbara Matcha. Dricker den gärna på kvällen som en booster efter en lång arbetsdag. (inte att rekommenderas vid sömnbesvär.)
Nu är det dags för kvällens Matcha! (Skrevs den 2013-01-23)
Något dyrt, men gottRecenserad av Samid Salman
Kvalitet
Prisvärd
Smaken är god, men kan kräva lite tillvänjning. Teet är något dyrt, men inte jämfört med andra liknande sorter. Det är dessutom drygt och räcker ganska länge om man inte gillar att dricka det starkt. Och om det är lika nyttigt som det påstås så kan det ju vara värt. (Skrevs den 2013-01-03)
ett mycket bra teRecenserad av elisabeth jakobsson
Prisvärd
Kvalitet
Ett mycket gott machate som gav ett härligt fluffigt skum när man vispade det..
Fyllig och god smak. Prisvärt. (Skrevs den 2012-04-24)
Matcha te som naturlig färgRecenserad av Margareta
Prisvärd
Kvalitet
Matcha går utmärkt att använda i stället för grön karamellfärg i till exempel marsipantäcket till prinsesstårta eller som figurer (grodor, ärtskidor ...). Och man slipper få färgade fingrar efteråt!

Även en gräddfil eller creme fraîchesås blir fint vårgrön med någon tesked siktad matcha i.
Siktad över morgonfilen lägger sig tepulvret snyggt över ytan. Ibland blir det roliga figurer när det blir fuktigt! (Skrevs den 2012-04-23)

Skriv din egen recension

Endast inloggade kunder kan skriva recensioner. Vänlige logga in eller registrera dig

Du kanske även är intresserad av följande produkt(er)?

Matcha-set

Matcha-set

1 recension(er)

Från: 529,00 kr

Till: 1 043,00 kr