Cooking Matcha, 50 gram

Det har väl inte undgått någon att matcha är trendigare än någonsin, speciellt för sina påstådda hälsoeffekter. Inte illa för en tradition från medeltiden, kan man väl säga.
Matcha ligger i den japanska tekulturens kärna. De sista veckorna före skörd täcks buskarna över, antingen med ett tyg, eller ett enkelt tak. (På samma sätt som vid tillverkning av Gyokuro). Bladen rullas inte, utan får torka platt efter ångningen. Bladnerven tas bort, och det som är kvar mals i stenkvarn till ett fint pulver.
Det här är en lite enklare sort som är tänkt att användas till deserter, efterrätter och mjuka kakor. I recept brukar man ibland referera till matcha som "grönt tepulver".
Levereras i återförslutningsbar påse.
Läcker matcha-glass, 4 portioner
Du behöver:
4 dl vispgrädde
3 ägg
2-3 msk matcha (dvs 10-15 gram)
3 msk strösocker
Så här gör du:
- Sikta matcha, och blanda med ägg och socker. Vispa luftigt.
- Vispa grädden till en krämig konsistens.
- Blanda grädde och matcha-krämen.
- Om du har en glassmaskin, så häll ner krämen och kör.
- Har du ingen glassmaskin, häller du krämen i en skål som får stå i frysen. Ta ut en gång i timmen och rör ordentligt. Beroende på skålens form, tar det 3-5 timmar innan det är klart. Om man glömmer att röra, blir glassen lite isig.
- Ös upp glassen i serveringsskålar och dekorera med jordgubbar.
Art.Nr. | 3007 |
---|---|
Ekologiskt | Nej |
Innehåll | Malt grönt te från Japan |
Tips | Prova en smoothie; 2 dl mjölk, en halv banan, 1 skopa glass och 1 tsk cooking matcha körs i mixer. |