Ring +46 63 123 688

Välkommen till en riktig tebutik!

Ban Zhang Shan Pu'er 2015

Lagrat te är en specialitet inom tevärlden. Man sprätter eller bryter loss ett stycke te, och brygger många omgångar på samma blad.

Lagerstatus: I lager

349,00 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Lagrat pu'er-te från 2015. Den här varianten kallas för shu cha, vilket kanske kan översättas med "moget te", medan det på engelska brukar kallas "cooked".Genom den syrefattiga mognadsprocessen blir bladen mörka, och teet får en kraftig smak.
Ban Zhang Shan är ett område (egentligen ett berg), och pu'er härifrån är eftertraktade. Bladen är storleksmässigt jämna, vliket är ett gott tecken. Smaken är ren och fin, och ganska frisk. Vi gissar att det kan tjäna på att lagras ett par år till.
När du ska brygga te, sprätter du loss lite blad. Har du ingen pu'er-kniv går det lika bra med en syl. (Fast det ser kanske inte lika elegant ut....) Börja ute på kanten, så går det lättast. Försök att inte bryta sönder bladen i onödan.
Du kan brygga som "vanligt te", cirka 2 gram per kopp. Eller så kan du prova "gong-fu" bryggning, som ger ett ganska lätt te:
Brygg i 95-gradigt vatten, cirka 8 gram teblad, och 1 deciliter vatten. Låt det dra 30 sekunder, och töm sedan av vattnet. Första omgången kan du hälla bort. Brygg sedan flera omgång på samma blad, så länge bladen ger smak. Tiden kan successivt öka något.
Vikt: cirka 317g. (Det är märkt med 357 gram, men det är vikt innan sista torkning.)

Mer information

Mer information

Art.Nr. 9251
Ekologiskt Nej
Innehåll pu´er te
Dosering 7 gram / 2 dl
Vattentemperatur 95 grader
Tid 1 min
Tips Bryggs flera gånger på samma blad

Recensioner

Skriv din egen recension

Endast inloggade kunder kan skriva recensioner. Vänlige logga in eller registrera dig