Ring +46 63 123 688

Välkommen till en riktig tebutik!

Assam Kopili FTGFOP1

Ekologiskt
Ekologiskt assam-te, med sin tidlösa fyllighet. Kanske allra bäst till frukost.
Produktnamn Pris Antal
Assam Kopili FTGFOP1 (EKO), 100 gram
49,00 kr
Assam Kopili FTGFOP1 (EKO), 250 gram
110,00 kr
Assam Kopili FTGFOP1 (EKO), 500 gram
211,00 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Assam ligger på ganska låg höjd över havet, vilket gör det svårare att odla ekologiskt här. Här är ett lyckat resultat, med ett smakrikt te från den första plockningen. Bladen är små och sirliga, och ger en fyllig smak. Lättare än andra assam, och en doft som nästan påminner om Darjeeling. Lite blommig, helt enkelt. Prisvärt.

Mer information

Mer information

Art.Nr. 9226
Ekologiskt Ja
Innehåll Svart te från kontrollerade ekologiska odlingar.
Dosering 2-3 gram(ca 1½ tsk) / 2 dl
Vattentemperatur 95 grader
Tid 4 minuter
Tips Nej

Recensioner

Kundrecensioner (3)

I brukste (i bästa fall)Recenserad av Peter
Prisvärd
Kvalitet
Jag gillar norlmalt sett Assamteer. Det här är dock ingen variant som får mig att jubla även om det fungerar som ett te att dricka till frukostmackan. Hade det inte varit så odrygt så hade prisvärdheten blivit en fyra men det är väldigt svagt smaken. (Skrevs den 2018-03-02)
Ett "lamt" teRecenserad av I. Langemar.
Prisvärd
Kvalitet
Ett te som stramar i tungan men inte i käkmusklerna. Minimalt med umami-smak men luktar i påsen som om det skulle ha mer, vilket är en besvikelse. Uppgiggningseffekten är marginell trots en tydlig smak av svart te. Kanske av en batch plockad "fel" tid på året för att få de kvalitéer jag vill ha. Köpte i jan 2018 men kommer inte köpa denna sort igen.
*************
Te-Centralen svarar: Det var tråkigt att du inte gillar teet. Din aning stämmer; Det är som det står i beskrivningen första skörden. I de allra flesta fall innebär det att smaken är lättare än andra skörden. (Beroende på distrikt/tradition finns det många skördar per år, som sommarskörd, mellanskörd och höstskörd.) Sedan kan det vara bra att ha i åtanke att inte alla teer är från en skörd, utan kan vara blandningar mellan olika skördar för att få fram en viss önskad smak. (Skrevs den 2018-01-16)
GottRecenserad av Niklas
Kvalitet
Prisvärd
Ett kraftfullt och gott te. (Skrevs den 2017-02-02)

Skriv din egen recension

Endast inloggade kunder kan skriva recensioner. Vänlige logga in eller registrera dig