Ring +46 63 123 688

Välkommen till en riktig tebutik!

An Ji Bai Cha

Ett mycket speciellt grönt te från Zhejiang-provinsen, som omnämndes redan för 900 år sedan av "tekejsaren" Huizong.
Produktnamn Pris Antal
An Ji Bai Cha, 50 gram
259,00 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Vackert grönt te, med en underbart ljuvlig, grönskande smak. Det har en mycket speciell historia, och räknas till de finaste kinesiska teerna. Det kommer från Anji, ett litet område i norra Zhejiang-provinsen, känt för sin teproduktion sedan nära två tusen år.
Namnet betyder "vitt te från Anji", men är faktiskt ett grönt te. Namnet har det fått för att bladen är väldigt ljusa, närmast vita, vid plockningen. Under processen blir bladen något grönare. Det är bara under cirka 30 dagar som man kan plocka teet, och temperaturen måste under den perioden ligga mellan 18 och 23 grader, annars blir bladen gröna och smaken inte den rätta, utan likt "vanligt" grönt te.
Historien om teet är värdigt vilket sällskap som helst: Song-dynastins mest kände kejsare Huizong, var en stor tekännare, bland annat känd för te-tävlingar tillsammans med sina underordnade. Han skrev också en monumental bok om te år 1107. Där berättade han om sin favorit, An Ji Bai Cha, som hade färgen av vit jade.... Teet försvann ur historien, men på 1980-talet hittade man en buske i Anji, som passar beskrivningen. Från denna har man odlat fram den sort som nu odlas i det här området.

Mer information

Mer information

Art.Nr. 12007
Ekologiskt Nej
Innehåll Grönt te från Kina
Dosering 3-4 gram(ca 1msk) / 2dl
Vattentemperatur 80 grader
Tid 2-3 minuter
Tips Bryggs flera gånger på samma blad.

Recensioner

Kundrecensioner (4)

Min favorit!Recenserad av Viola
Prisvärd
Kvalitet
Detta te är perfekt för mig som absolut inte tycker om teer som drar åt det beska hållet. Teet är mjukt, milt och lite sött utan att bli för mesigt i smaken. Det godaste te jag vet just nu! (Skrevs den 2016-09-10)
Ljuvligt!Recenserad av Karin
Kvalitet
Prisvärd
Ett vackert ljust te med förvånansvärt mycket smak och doft, som påminner mig närmast om fläderblommor. Det är milt, grönskande, friskt och lätt. Helt ljuvligt!!! (Skrevs den 2014-08-18)
Underbart gottRecenserad av Per Mjöberg
Kvalitet
Prisvärd
Låt dig inte luras av den kraftigt gräsiga doften från detta te. Väl bryggt är det ett fantastiskt milt, nyanserat och välsmakande te. (Skrevs den 2014-01-22)
frisk och utsöktRecenserad av Anette Levander
Prisvärd
Kvalitet
läskande, fräsch och utsökt. En sexa! (Skrevs den 2012-09-11)

Skriv din egen recension

Endast inloggade kunder kan skriva recensioner. Vänlige logga in eller registrera dig